Dete i majku u Valjevu izujedali psi poznatog doktora, u bolnici kažu "nepotrebna pažnja slučaju"

Oko pola sata je trajala borba sa psima koji su na kraju napali i vlasnika koji je bio sa njima

  • 48
aljaski malamut, besan pas, ljut Foto: Shutterstock

Majku koja je šetala sa detetom, pored reke Gradac u Valjevu, napala su prošlog vikenda dva aljaska malamuta. Psi su bili sa svojim vlasnikom, inače poznatim valjevskim doktorom.

Kako su nam javili čitaoci, majka je probala da odbrani petogodišnjaka, koje su napali psi dok su šetali klisurom reke, pa su i nju izujedali. Videvši šta se dešava, vlasnik pasa je pokušao da smiri pse, ali su oni napali i njega.

Borba sa psima je trajala pola sata, navode naši čitaoci.

- Preko reke su pretrčala dva psa i napala dete, oborila ga na zemlju, nanela mu teške povrede po glavi, po rukama, po nogama, otvoren prelom prsta, gde je mama, videvši da dete potencijalno može da bude i raskomadano, skočila na njega. I ona je zadobila povrede - rekao je za RTS Ivan Obućina, iz Valjeva, otac dečaka.

Za to vreme, izvestili su nas čitaoci, narod je gledao šta se dešava, ne smejući da pritekne u pomoć. Čuli su i majku koja doziva u pomoć, ali se niko nije osmelio da rizikuje da i njega napadnu psi.

SOCIJALIZOVANI PSI

Dete i majku od pasa odvojio je njihov vlasnik inače poznati gradski ginekolog koji je pecao i odvezao ih u Urgentni centar. Vlasnik je za RTS rekao da malamute gaji 25 godina, da su socijalizovani psi i da ne zna zašto se to dogodilo. Za ovaj slučaj oseća se odgovornim, rekao je još.

Iz Opšte bolnice u Valjevu potvrdili su za Telegraf.rs da su majka i dete zbrinuti i van životne opasnosti. Portparolka bolnice Kristina Paramentić smatrala je da priča dobija nepotrebnu medijsku pažnju.

Čitav slučaj je pred istražnim organima, napomenula je ona.

PRIJAVA KOMUNALNOJ INSPEKCIJI

U Komunalnoj policiji rekli su za RTS da uz lekarske izveštaje oštećeni prijavu podnose Komunalnoj inspekciji, koja o trošku vlasnika pasa, angažuje veterinara.

- Procena je komunalnog inspektora kakvo će rešenje izdati, ukoliko je dakle došlo do povrede i teških telesnih povreda taj pas mora biti privremeno smešten u veterinarsku ustanovu na posmatranje - kaže Milica Petković, načelnica Komunalne policije Valjevo.

DVA NAPADA VLASNIČKIH PASA U LOZNICI

Podsetimo, u Loznici je u dva meseca došlo do dva napada vlasničkih pasa, i to u oba slučaja na decu. Vraćajući se iz škole u četvrtak oko 17 časova, u Tičarskoj ulici u Loznici, nakon što je istrčao iz neograđenog dvorišta meštanina G. M, devetogodišnjeg Luku I., učenika četvrtog razreda OŠ "Vuk Karadžić", napao je pas rase akita, koji mu je naneo povrede nadlaktice desne ruke, priča kroz suze.

Drugog dečaka izujedali su psi rase malinoa u centru grada. Dete je imalo više ujeda po tela i bio je primljen na pedijatriju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA