• 7

Morbidan prizor kod Sremske Mitrovice: Mrtve svinje bacaju pored puta i tu ih ostave da trule (FOTO)

Ovo im nije prvi put da to rade, žale se meštani

  • 7

Nije tajna da nam ekološka svest nije jača strana, ali prizor iz Sremske Mitrovice ekstreman je primer naše nebrige o okruženju i zdravlju.

Bahati stočari bacilli su leševe svinja tik pored puta u selu Laćarak kod Sremske Mitrovice i ostavili ih tu da trule. Kako za Telegraf.rs priča meštanin Zdravko Laović, ovo im nije prvi put da to rade. Naprotiv, toliko je često da je prevršilo svaku meru.

Mrtve svinje, Sremska Mitrovica, Laćarak

Jeziv prizor, Foto: Zdravko Laović

- Ovo se više ne može trpeti. Problem traje godinama, a ne rešava se adekvatno. Nešto je pokušano sa nekakvim kontejnerima ali nema rezultata – ogorčeno poručuje on.

Problem je, smatra naš sagovornik, sistemski.

Mrtve svinje, Sremska Mitrovica, Laćarak

Kafilerija u Sremskoj Mitrovici ne radi, Foto: Zdravko Laović

- Podstiče se stočarstvo, svinjarstvo sa 1.000 dinara po glavi, a ne postoji rešenje za uginulu stoku. Kafilerija u Sremskoj Mitrovici ne radi. Te subvencije po mom mišljenju treba ukinuti i uvesti ekološku taksu od 1.000 dinara po tovljeniku dok se stanje ne popravi. Ovako ispada da država plaća i podstiče zagađenje životne sredine – smatra Zdravko.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • sremac

    opstina ruma odnosi svinje al preko sto kila u dobrincima opstina ne placa higijenicara ja ga pozovem dodje platis ga i on odnese u jamu treba pogledati usne markice naci coveka i iiikazniti

  • Vaske

    Srbija je na pravom putu nema zasticenih tako neki velikan stalno ponavlja.

  • Nm

    Bolesnici

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima