≫ 

Devojčicu dečak u šabačkom vrtiću rasekao makazama po vratu: Majka saznala kad je došla po nju

Roditelji smatraju da su vaspitači odgovorni za bezbednost dece dok su u grupi

  • 75
Devojcica posecena makazama, Sabac Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Šestogodišnju I. M. juče je u vrtiću "Bajka" u Šapcu makazicama povredio dečak iz predškolske grupe. Devojčicu su roditelji sa posekotinom na vratu odveli na dečije odeljenje bolnice i u urgentni centar, gde je rana ušivena.

Lekari su o ovom slučaju obavestili policiju koja je ubrzo sa roditeljima obavila razgovor.

Otac Ivan M. navodi da je majka Gordana saznala da je devojčica povređena kada je oko tri sata stigla da je izvede iz vrtića.

- Supruzi je vaspitačica ispričala kako je Ivu jedan dečak rasekao makazicama i da je ona zaustavila krvarenje. Po njenim rečima to ništa nije strašno. Ja sam malo kasnio, pa je i meni ponovila istu priču, ali smo dete odmah odveli lekaru u strahu da se rana ne inficira - kaže otac.

Devojcica posecena makazama, Sabac Foto: Privatna arhiva

Roditelji devojčice za incident ne krive nikoga, posebno ne smatraju da je kriv dečak koji je devojčicu povredio.

Smatraju da su vaspitači odgovorni za bezbednost dece dok su u grupi i prepustiće istražnim organima da daju svoju reč o ovom slučaju.

Devojcica posecena makazama, Sabac, vrtić Bajka Foto: nasedete.org

OGLASIO SE I VRTIĆ

Predškolska ustanova oglasila se saopštenjem u kojem se navodi da je vaspitačica koja je bila sa decom u pripremno-predškolskoj grupi, reagovala i zbrinula devojčicu koja je imala lakšu povredu odnosno posekotinu.

Pokrenuta je procedura po protokolu, nakon koje će biti utvrđeno kako je došlo do povrede.

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    1. oktobar 2019 | 14:09

    Pa šta ako je ogrebao....jel moguće da pišete o ovome...nemate o čemu....stvarno ne razumem....dečija posla dešava se svaki dan

  • Moskito

    1. oktobar 2019 | 14:22

    Poceli su da od komarca prave magarca.

  • Marina

    1. oktobar 2019 | 17:40

    Danas je najlakse osuditi vaspitace (suspendovati, otpustiti, strpati u zatvor), prosvetne radnike, itd, itd, kao da je lako brinuti o 20, 30 dece. Roditelji sa jedno ili dvoje dece, pa se desi da im se istrgne na ulici, u vodi, pa pobegne, udari ga auto, udavi se u bazenu, moru, i sta se sve vec ne desava, a vi odmah samo po prosveti i vaspitacima. Da, da, oni su odgovorni, da, da ali i vi kao roditelji ste jos odgovorniji. Desavaju se povrede, ljudi, ne postoji 100% sigurnosni sistem nigde u svetu. I poslednje, mislite da njima nije tesko kad se tako nesto desi??? Sve u svemu, dete je zivo i zdravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA