≫ 

Na istoj pruzi gde je poginuo čovek, pao strujni kabl: Ponovo incident u Nišu, zabranjen prilaz

Do ošetećenja kontaktne mreže iznad desnog koloseka došlo je zbog pucanja nosećeg užeta za automatsko zatezanje

  • 2
Sarajevska ulica, Nis, strujni kabl Foto: Telegraf

Kabl iz kontaktne mreže koja je pod naponom od 20.000 volti, pao je jutros na kolosek u Sarajevskoj ulici u Nišu. U ovom incidentu nije bilo stradalih, s obzirom na to da se automatski uključio sistem zaštite, pa u kontaktnoj mreži više nije bilo struje. Međutim, zbog ovog kvara potpuno je obustavljen drumski saobraćaj, a prilaz koloseku policija je zabranjivala i pešacima.

Železnice Srbije su saopštile da je jutros u 6.10 sati na delu pruge između železničkih stanica Niš i Crveni Krst na oko 15 metara od putnog prelaza u Sarajevskoj ulici, došlo do ošetećenja kontaktne mreže iznad desnog koloseka zbog pucanja nosećeg užeta za automatsko zatezanje.

Sarajevska ulica, Nis, strujni kabl Foto: Telegraf

Navedeno oštećenje na kontaktnoj mreži nije moglo da ugrozi bezbednost učesnika u drumskom saobraćaju jer u trenutku kidanja i pada voznog voda u zoni putnog prelaza isključen je napon u vodu. Dežurno osoblje "Infrastrukture železnice Srbije" iz železničke stanice Crveni Krst odmah je izašlo na lice mesta, spušteni su branici na putnom prelazu kako ne bi bila ugrožena bezbednost učesnika u drumskom saobraćaju i pešaka. Nakon što je stigla saobraćajna policija, drumski saobraćaj je obustavljen.

Sarajevska ulica, Nis, strujni kabl Foto: Telegraf

- Železnički saobraćaj na levom koloseku pruge između stanica Niš i Crveni Krst uspostavljen je u 7.59 sati. Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" rade na otklanjanju ovog kvara i očekuje se da kontaktna mreža bude popravljena do 19 sati – navedeno je u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Na ovoj istoj pruzi, takođe zbog popuštanja nosećeg užeta za automatsko zatezanje kontaktne mreže početkom avgusta je stradao stariji Nišlija dok je sekao drva.

Video: Opasne pruge Srbije: Alarmantni podaci o železničkim nesrećama

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    2. oktobar 2019 | 20:22

    Kada ce najzad da smenjuju u kaznjavaju odgovorne sa Zeleznuca Sr? Treba li svakog dana da nastrada neko, pa da se zapitate sta da se radi? Ko je odgovoran? Prolaznik, tamo neki?

  • Vlatko

    2. oktobar 2019 | 20:50

    Ovo se desava zbog ne odrzavanja a ministri zeleznice mozda i ne rade do daljnjeg .😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA