• 2

Na istoj pruzi gde je poginuo čovek, pao strujni kabl: Ponovo incident u Nišu, zabranjen prilaz

Do ošetećenja kontaktne mreže iznad desnog koloseka došlo je zbog pucanja nosećeg užeta za automatsko zatezanje

  • 2

Kabl iz kontaktne mreže koja je pod naponom od 20.000 volti, pao je jutros na kolosek u Sarajevskoj ulici u Nišu. U ovom incidentu nije bilo stradalih, s obzirom na to da se automatski uključio sistem zaštite, pa u kontaktnoj mreži više nije bilo struje. Međutim, zbog ovog kvara potpuno je obustavljen drumski saobraćaj, a prilaz koloseku policija je zabranjivala i pešacima.

Železnice Srbije su saopštile da je jutros u 6.10 sati na delu pruge između železničkih stanica Niš i Crveni Krst na oko 15 metara od putnog prelaza u Sarajevskoj ulici, došlo do ošetećenja kontaktne mreže iznad desnog koloseka zbog pucanja nosećeg užeta za automatsko zatezanje.

Sarajevska ulica, Nis, strujni kabl

Foto: Telegraf

Navedeno oštećenje na kontaktnoj mreži nije moglo da ugrozi bezbednost učesnika u drumskom saobraćaju jer u trenutku kidanja i pada voznog voda u zoni putnog prelaza isključen je napon u vodu. Dežurno osoblje "Infrastrukture železnice Srbije" iz železničke stanice Crveni Krst odmah je izašlo na lice mesta, spušteni su branici na putnom prelazu kako ne bi bila ugrožena bezbednost učesnika u drumskom saobraćaju i pešaka. Nakon što je stigla saobraćajna policija, drumski saobraćaj je obustavljen.

Sarajevska ulica, Nis, strujni kabl

Foto: Telegraf

- Železnički saobraćaj na levom koloseku pruge između stanica Niš i Crveni Krst uspostavljen je u 7.59 sati. Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" rade na otklanjanju ovog kvara i očekuje se da kontaktna mreža bude popravljena do 19 sati – navedeno je u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Na ovoj istoj pruzi, takođe zbog popuštanja nosećeg užeta za automatsko zatezanje kontaktne mreže početkom avgusta je stradao stariji Nišlija dok je sekao drva.

Video: Opasne pruge Srbije: Alarmantni podaci o železničkim nesrećama

(D.K.)

Komentari

  • Vlatko

    Ovo se desava zbog ne odrzavanja a ministri zeleznice mozda i ne rade do daljnjeg .😎

  • JS

    Kada ce najzad da smenjuju u kaznjavaju odgovorne sa Zeleznuca Sr? Treba li svakog dana da nastrada neko, pa da se zapitate sta da se radi? Ko je odgovoran? Prolaznik, tamo neki?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima