Jedan ručak na ekskurziji od 8.000 dinara nas je posvađao: Pljačka roditelja ili razmaženost svih?

"Možda hrana i nije prelepo servirana, instagramski, ali ima i grašak i pire i meso, izvini, šta bi ti?", navela je jedna čitateljka

  • 93
Obrok u hotelu "Zelenkada", komentari Foto: Twitter/@alexand37810817, Printskrin: Telegraf

Malo krompir pirea, graška sa kolutom (jednim) šargarepe i neidentifikovani komad mesa koji je jedna mama objavila na Tviteru, pokrenuli su pravu lavinu komentara. Ko je tu zapravo razmažen i zašto i da li je 8.000 dinara koliko ta mama kaže da je platila tri obroka i noćenje u hotelu na Zlatiboru, pljačka roditeljskih džepova?

Ekskurzije nisu obavezne, naglasili su neki od roditelja.

"Kada sam ja išao na ekskurziju, nije bilo ručka i izvoljevanja! Već sendvič sa salamom (šunka, suvi vrat, pečenica - misaona imenica!). Ponekad pečeni batak, domaće proizvodnje i pevaj od Bjelog dugmeta "Na zadnjem sedištu moga auta"! I danas pamtim svaku svoju ekskurziju. A pitaj svoje dete danas kada se vrati sa ekskurzije gde je bilo i čega se seća!!! Ova elektonika je i izmišljena da se dokoni i oni koji "uvek koče uz brdo" prepucavaju sa svima, a ponekad i sa samim sobom!

"Možda hrana i nije prelepo servirana, instagramski, ali ima i grašak i pire i meso, izvini, šta bi ti?", navodi se u jednom komentaru. "Oni nisu ni krenuli zbog hrane, već druženja. Mnogi roditelji smatrali su da je cena ne prevelika, već astronomska, a kako i ne bi bila kad 30 osoba plaća za 50. "Ko od zaposlenih u školi smatra da treba da jede bolju hranu od učenika, neka otvori svoj novčanik".

Obrok u hotelu Ručak koji je pokrenuo vaše komentare, Foto: Twitter

Jedna mama poručila je ministru prosvete da ne želi da plaća dnevnice, ekskurzije i skupocene trpeze radnicima škole. "Već cenu ekskurzije želim da platim isključivo samo za svoje dete i eventualno za neko dete čiji roditelji nisu u mogućnosti to da mu priušte".

komentari roditelja, ručak na ekskurziji Printskrin: Telegraf

Stanje u Srbiji po pitanju ekskurzija se neće promeniti dok neki direktor ne dopadne zatvora, smatra jedan čitalac.

- Ljudi, pa tu se svi ugrađuju! - smatra ovaj čitalac i  tvrdi da direktori škola imaju najveću proviziju, veću i od prevoznika i agencije, koja je angažovana.

Tvrdnja jednog Nikole da bi mami koja je objavila fotografiju ručka "ekskurzija bila okej, ako bi nastavnici dobili isto što i deca" dobila je čak 113 vaših minusa. A više od 240 minusa dobila je tvrdnja čitateljke koja, kako je napisala, stavlja glavu na panj da roditelji ne vode svoju decu u pozorište, Zoo vrt ili muzej već tamo idu samo sa školom, kao i tvrdnjom je deci i roditeljima dato previše prava.

Leglo muljačina

komentari roditelja, ručak na ekskurziji Printskrin: Telegraf

"Batalite ljudi kako je bilo u naše vreme, jer naše vreme je prošlo, nastavnici su tu da budu uz decu u istim uslovima" smatra naš čitalac koji se registrovao kao Aman.

Čitateljka koja je, kako je navela, 15 godina vodila školske ekskurzije smatra da je nedopustivo da nastavnici jednu drugačiju hranu od dece". Pojedine agencije i hoteli na tal način žele da počaste nastavnike.

komentari roditelja, ručak na ekskurziji Printskrin: Telegraf

Rasprava je stigla do poziva koji su roditeljima uputili prosvetari. Oni su pitali mame i tate da li misle da učitelji, nastavnici, profesori uživaju da idu na ekskurzije i čuvaju po ceo dan i noć razmaženu decu koja su navikla da jedu samo pice i hamburgere.

(J. V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darija

    3. oktobar 2019 | 23:18

    Klasicna pljacka roditelja i nista drugo koja traje zadnjih 28 godina tj od raspada juge, gde radnici u prosveti rade sta hoce a niko ih ne sankcionise. U moje vreme 80-ih nastavnici su isli na ekskurzije ali su iste placali po ceni kao i ucenici a dnevnice nisu bile ni u planu jer gospoda radi za platu a ekskurzije su sastavni deo nastave a za uzvrat tome zaposleni imaju pauze tokom raspusta gde 3 meseca fakticki ne rade a primaju platu, ali eto i to im ne odgovara pa hoce i dnevnice i plus da im ekskurziju placaju ucenici, e nece da moze.

  • Sj

    3. oktobar 2019 | 23:15

    Ispisite decu iz skole, I onda ih tamo ucite I vodite na eskurzije ,posto sve najbolje znate

  • Pravednik

    3. oktobar 2019 | 22:42

    Za cenu ekskurzije od sedam noćenja mog sina u petom razredu osnovne škole na Banovom Brdu, imali smo plaćenih 10 noćenja u Grčkoj i pokrivene troškove puta. Pod "Smo" podrazumevam svoju četvoročlanu porodicu. Svaki dalji komentar suvišan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA