• 46

Dečaku slomljena ključna kost u školskom dvorištu u Nišu: Tuča se desila na malom odmoru

Šestak je završio u bolnici a policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja

  • 46

Učenik šestog razreda OŠ "Ivo Andrić" u Nišu zadobio je prelom ključne kosti, povrede grudnog koša i noge tokom koškanja u školskom dvorištu. Direktorka škole Milica Petković tvrdi da mališan nije povređen u tuči, već da je pao kada ga je njegov drug pokušao da ga zaštiti tokom sukoba sa drugim detetom.

Šestak je završio u bolnici, a policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja. Incident se dogodio juče na malom odmoru između trećeg i četvrtog časa, a povod, kako navodi direktorka Petković, bili su štenci pronađeni u školskom dvorištu.

- Jedan učenik šestog razreda je otključao vrata škole i istrčao u dvorište za njim je krenula grupa đaka iz drugog odeljenja da bi videli te kučiće. Nije tačna objava koja se pojavila na društvenim mrežama da je jedno dete udavilo štence. Istina je da se taj mališan koji je prvi istrčao, pokoškao sa drugim đakom, takođe učenikom šestog razreda i udario ga u stomak. Priskočio je jedan đak osmog razreda da zaštiti ovog što je bio udaren, hteo je da ih razvadi ali ga je nezgodno povukao, on je pao na beton i tada je zadobio povrede – objašnjava Petković.

Naglašava da je odmah po saznanju za događaj, preduzela zakonske mere.

Zakonske mere

- Obaveštena je policija, Hitna pomoć, obavila sam razgovor sa roditeljima, angažovan je tim za bezbednost, a informaciju sam dostavila i Školskoj upravi, a biće sproveden i vaspitno-disciplinski postupak – kaže direktorka.

Kako saznajemo u Kliničkom centru, dečak je osim preloma ključne kosti zadobio i nagnječenje grudnog koša i desnog skočnog zgloba.

- Povrede su imobilisane i pacijent će danas biti otpušten na kućno lečenje – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Otac povređenog dečaka: U ponedeljak ću sve da raščistim

Otac povređenog dečaka D. S. kaže da neće unapred nikog okrivljavati jer nema sve informacije o ovom događaju i da će reagovati u skladu sa saznanjima do kojih bude došao.

- Već u ponedeljak ću otići do direktorke škole i policije kako bih ustanovio šta se sve tu dešavalo. Sina sam doveo kući iz bolnice, ustanovljeno je da ima prelom ključne kosti, a ne naprsnuće kako se čulo. Od njegovih drugova sam saznao da taj dečak koji je izazvao incident već duže vreme pravi probleme u školi i da niko ništa ne preduzima. Želim to da raščistim, takve stvari se ne smeju gurati pod tepih da bi neko sačuvao fotelju, ne želim da još neko dete strada – rekao je ovaj Nišlija.

Video: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

(D. K.)

Komentari

  • Losmi

    Nista cudno kod Komrenaca,to im je kao dodatna nastava...ko zivi u Nisu zna o cemu pricam...

  • raka

    Laze direktorka plasise da ne ostane bez posla kao direktor onomad

  • 🐴

    Dobar dan rođaci

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima