• 5

Izbegnuta tragedija na auto-putu: Turčin doživeo srčani udar, život mu spasli Jelena i Dalibor

Čoveku je pozlilo kod Predejana

  • 5

Prava panika dogodila se 19. septembra na auto-putu, kada je jedan Turčin doživeo srčani udar!

Srećom, muškarac YilmaMustafnije izazvao nikakav udes, niti je ugrozio ikoga, jer se sve dogodilo na naplatnoj rampi, na stanici "Predejane". Inkasanti Dalibor Trajković (40) i Jelena Stošić ustali su sa svog radnog mesta kako bi čoveku spasli život.

Četrdesetogodišnji Dalibor Trajković je, kao i svakog radnog dana došao je na posao, obukao uniformu i započeo svoj rad u drugoj smeni.

Dalibor Trajković, inkasant

Dalibor Trajković, Foto: Putevi-srbije.rs

Dvadesetak minuta kasnije začuo je paničan poziv u pomoć iz putničkog automobila stranih registarskih tablica koje se zaustavilo ispred naplatne stanice.

Odmah otpočeo reanimaciju

Trčeći je prišao vozilu i izneo čoveka koji je bio bez svesti u vrlo teškom zdravstvenom stanju i započeo reanimaciju masažom srca i veštačkim disanjem. Koleginica Jelena Stošić odmah je pozvala Hitnu medicinsku pomoć. Do dolaska lekarske ekipe iz Leskovca, Dalibor i Jelena su, uz telefonske savete doktorke Ivane Stanković, uspeli da povrate svest i puls ugroženom čoveku i adekvatno ga zbrinu do dolaska ekipe Hitne pomoći.

Mustafa je, inače, državljanin SR Nemačke turskog porekla.

Jelena Stošić, inkasant

Jelena Stošić, Foto: putevi-srbije.rs

Uvek prisutna osoba obučena da pomogne

Po nalogu izvršnog direktora Sektora za naplatu putarine, Milenka Cakovića, u svakoj smeni na svim naplatnim stanicama uvek je prisutna po jedna osoba koja je uspešno završila obuku za pružanje prve pomoći i protivpožarnu zaštitu.

Na naplatnoj stanici "Predejane", 19. septembra u drugoj smeni, bio je to Dalibor Trajković. Humanost i hrabrost Dalibora Trajkovića, njegova odgovornost prema ljudskom životu, briga za bezbednost učesnika u saobraćaju, kao i spremnost da primeni stečeno znanje sa obuka, čini ponosnim sve zaposlene JP "Putevi Srbije".

(M. B.)

Komentari

  • Mm

    👍👍👍👍👍👍👍

  • Tt

    Bravo za ove lljude ali I pohvale rukovodstvu zato sto je prepoznalo potrebu obuke zaposlenih za osnovne mere reanimacije

  • Ana

    Svaka cast!Ljudski je pomoci,mada,nam je to duznost svima.Svaki zivot je dragocen!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima