• 3

Zbog nasilja u školi u Odžacima biće kažnjena oba dečaka: Roditelji povređenog đaka najavili tužbu

I onaj koji je drugu rasekao glavu, ali i žrtva, dobiće kazne

  • 3

Učenik koji je razbio glavu drugu na času u Osnovnoj školi u Odžacima biće kažnjen ukorom direktora. Kaznu će dobiti i povređeni učenik, zbog verbalnog nasilja, a njegovi roditelji najavili su tužbu protiv škole.

To je za medije saopštio prosvetni savetnik u Školskoj upravi u Somboru Gradimir Marković. Bez kazne neće proći ni povređeni učenik, kojem će biti izrečen ukor odeljenskog starešine, zbog verbalnog nasilja i ometanja nastave.

Majka žrtve nasilja Jelena V. rekla je za naš list da je velika sramota i nepravda da bude kažnjeno dete, "kojem je u školi bio ugrožen život". Roditelji ozleđenog učenika podneće tužbu protiv škole zbog, prikrivanja povrede kao i pružanja nestručne pomoći detetu, umesto da bude pozvana Hitna pomoć, pišu Novosti.

Prosvetni inspektor potvrđuje da je načinjen propust, jer je škola morala da pozove Hitnu pomoć pre nego roditelje. On, međutim, ističe da nije bilo nikakvog zataškavanja. Inspektor je najavio da će biti sproveden disciplinski postupak protiv nastavnice.

- Ne može biti opravdanje da se nastavnica nije snašla. Ona ima licencu za nastavnika, što znači da je učila kako se rešavaju pedagoške situacije. Posle opomene, koja nije bila delotvorna, morala je oba učenika da udalji iz rizične situacije, što nije učinila - kaže Marković.

Video: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • Kol

    Dokle više, Roditelji, krivite samo školu, a što ste Vi napravili svoju decu takvom, Vi nesnosite krivicu...?! To što su nam deca napasnici krivo je samo nevaspitanju. Deca su nam sve razmaženija, nekulturnija, bahatija, a sve zato što smo im mi kao roditelji to dopustili.

  • perica

    Sramota! Zrtvu kaznjavati, da li je taj covek procitao bar jednu knjigu iz psihologije.

  • ИИ

    "да их удаљи из ризичне ситуације"... Ако има лиценцу за просветног радника нема лиценцу за психијатра , мед. сестру... Ученици се понашају као и родитељи

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima