≫ 

"Izdrži, dušo moja. Vole te mama, tata i brat": Mali Despot, dečak leptir, bori se za život

Usled bolesti mu je oslabilo srce, a pluća mu se pune vode

  • 37
Despot Lazić Foto: Printskrin/Facebook

"Despot se bori za život na intenzivnoj nezi. Sve je tako teško i bolno. Svi su uz tebe ljubavi moja. Vole te mama, tata i brat i svi ostali. IZDRŽI DUŠO MOJA, DUŠO MAJKINA!" Ova potresna poruka pojavila se na Fejsbuk stranici za pomoć malom Despotu Laziću iz Bajine Bašte, dečaku leptiru koji od rođenja živi s teškom bolešću.

Zbog nedostatka proteina, Despot ima žive rane po telu i na sam dodir mu otpada koža. S otvorenim ranama na telu, ovaj dečak živi punih 12 godina. Odnedavno, one nisu jedino što ga muči. Usled bolesti mu je oslabilo srce, a pluća mu se pune vode. Zato je hitno smešten na intenzivnu negu Instituta za majku i dete u Beogradu, gde se lekari bore za njegov život.

- I ono malo kože na leđima što mu je ostalo, sada otpada. Despot nije jeo danima - ispričala je njegova majka Sofija Lazić.

S obzirom na to da je neprestano uz sina, majka nije u mogućnosti da radi, a otac koristi svaki slobodan trenutak da bude uz njega. Ipak, troškovi su veliki, jer pored preskupih flastera za Despotove rane, roditelji sada moraju da plaćaju i stan nadomak bolnice.

Iako zbog bolesti mora da bude izolovan u kući, ostvario je san da poseti svoj omiljeni klub Partizan i dobije dres crno-belih. Ostala mu je neostvarena želja da ide u školu kao i sva druga deca.

Bulozna epidemoliza od koje Stefan boluje je teška i retka bolest. Izaziva velike, bolne i krvave rane. Taman kad se jedna smiri, na drugom delu tela - leđima, grudima, rukama, čelu, licu, svuda gde ima kože, bukne nova. Unutrašnje organe spopadaju plikovi, zbog čega dečak može da jede samo kašastu hranu. Bolest ne dozvoljava pravilan rad prstiju pa su mu oni i na rukama i na nogama srasli jedan za drugi.

SMS broj i računi za pomoć

Svi koji žele da pomognu mogu da pošalju SMS na humanitarni broj 2552 ili da uplate sredstva na dinarski tekući račun: 2750010221949709 90 ili na devizne račune 10221949724 45 - za uplate u evrima; 10221949711 84 - za uplate u švajcarskim francima i 10221949717 66 - za uplate u dolarima, Societe Generale Srbija, Beograd.

Video: Samohrani otac je radeći u Hitnoj pomoći spasao hiljade ljudi, a sada njemu treba naša pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladjana

    9. oktobar 2019 | 17:06

    Izdrži mališa bori se.Bože što me ovakve stvari pogadjaju jadno dete😢

  • Volim decu

    9. oktobar 2019 | 18:56

    Zasto nemenjaju zakon pobogu toliko para se baca na gliuposti zasto nema para zdravstvo za takve slucajeve.... Zasto sedimo kuci zasto vlast zmuri na ovakvu jad i cemer Zasto ...

  • Aleksandra

    9. oktobar 2019 | 13:38

    Ne daj Boze nikom. Malisa izdrži!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA