Dečak leptir izgubio bitku: Hrabri Despot (12) preminuo na Institutu za majku i dete

Celog života borio se s bolešću kao lav

Maleni i hrabri Despot Lazić (12), dečak leptir iz Bajine Bašte, preminuo je na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde su se lekari prethodnih dana borili za njegov život.

Zbog nedostatka proteina, Despot je imao žive rane po telu i na sam dodir mu je otpadala koža. Odnedavno mu je, usled bolesti, oslabilo srce, a pluća su mu se punila vodom. Zato je hitno smešten na intenzivnu negu Instituta za majku i dete u Beogradu gde je, nažalost, izgubio bitku. 

Despot Lazić

Borio se kao lav, Foto: Printskrin/Facebook

Despot je bio hrabar i nasmejan dečak koji se s ovom izuzetno teškom bolešću borio kao lav. Bulozna epidemoliza od koje je bolovao je teška i retka bolest. Izaziva velike, bolne i krvave rane. Taman kad se jedna smiri, na drugom delu tela - leđima, grudima, rukama, čelu, licu, svuda gde ima kože, bukne nova. Unutrašnje organe spopadaju plikovi, zbog čega je dečak mogao da jede samo kašastu hranu. Bolest ne dozvoljava pravilan rad prstiju pa su mu oni i na rukama i na nogama srasli jedan za drugi.

I pored toga, ovaj maleni dečak igrao se, izlazio i prkosio bolesti koliko god je mogao. Sanjao je da jednog dana krene u školu kao i svi njegovi vršnjaci, a njegov omiljen klub Partizan darovao mu je dres crno-belih.

Mali, hrabri dečače, počivaj u miru. Nećemo te zaboraviti.

Video: Poslednji snimak Dijane koja je umrla od raka

(Telegraf.rs)

Komentari

  • jelena

    Hrabri decace tamo negde te vise nece boleti, tamo negde ces srecno trckarati, tamo negde ce osmeh krasiti tvoje lice... velika tuga jer tvoja mama to nece moci da vidi. Njeno srce zna kako joj je njena dusa vise nije ovde ona je tamo negde sa tobom uvek i zauvek. Tuga velika. Srbijo zemljo , Srbijo majko sta je ovo...umiru ti deca a ti Srbije... betoniras Trg republike, pravis fontanu da ti peva na Slaviji... s...m se Srbijo ja po tebi takvoj

  • Kumovi vrbas

    Vecna ti slava, mali decace

  • Lols

    Jadnicak mali napatio se od rodjenja,odmorio je dusu svoju..pocivaj u miru sa andjelima tamo gore negde daleko gde te vise nista nece boleti😥Neka ti bog podari rajsko naselje..😥

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima