≫ 

Dečak leptir izgubio bitku: Hrabri Despot (12) preminuo na Institutu za majku i dete

Celog života borio se s bolešću kao lav

Maleni i hrabri Despot Lazić (12), dečak leptir iz Bajine Bašte, preminuo je na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde su se lekari prethodnih dana borili za njegov život.

Zbog nedostatka proteina, Despot je imao žive rane po telu i na sam dodir mu je otpadala koža. Odnedavno mu je, usled bolesti, oslabilo srce, a pluća su mu se punila vodom. Zato je hitno smešten na intenzivnu negu Instituta za majku i dete u Beogradu gde je, nažalost, izgubio bitku. 

Despot Lazić Borio se kao lav, Foto: Printskrin/Facebook

Despot je bio hrabar i nasmejan dečak koji se s ovom izuzetno teškom bolešću borio kao lav. Bulozna epidemoliza od koje je bolovao je teška i retka bolest. Izaziva velike, bolne i krvave rane. Taman kad se jedna smiri, na drugom delu tela - leđima, grudima, rukama, čelu, licu, svuda gde ima kože, bukne nova. Unutrašnje organe spopadaju plikovi, zbog čega je dečak mogao da jede samo kašastu hranu. Bolest ne dozvoljava pravilan rad prstiju pa su mu oni i na rukama i na nogama srasli jedan za drugi.

I pored toga, ovaj maleni dečak igrao se, izlazio i prkosio bolesti koliko god je mogao. Sanjao je da jednog dana krene u školu kao i svi njegovi vršnjaci, a njegov omiljen klub Partizan darovao mu je dres crno-belih.

Mali, hrabri dečače, počivaj u miru. Nećemo te zaboraviti.

Video: Poslednji snimak Dijane koja je umrla od raka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nexus

    11. oktobar 2019 | 22:51

    Važno je da za bolesnu Miljanu i njenu majku ima 50.000 eura, a decu ko šiša. Počivaj u miru Despote.

  • Nikola

    11. oktobar 2019 | 22:19

    Tuga do neba !! Moram da kazem ovo zvezdas sam do groba kad je zvezda usla u LS Terzic gost na rts-u i kaze:"Vucic nam je rekao ako treba za novi stadion izdvojice se oko 100 miliona tako da imamo podrsku predsednika"! Ejjj, aloooooo, pa imamo stadione daj da te pare raspodelimo na svu decu kojima treba lecenje, dajte da im pruzimo sansu da zive, da zakorace u bolji svet, zdrav iako sam svestan da se sve ne moze spasiti, ali daj da probamo, dajte sansu toj deci zasluzuju je, daj da njihovi roditelji osete olaksanje u tim borbama, kakav stadion od 100 miliona!! Boze, Oce Nas, cuvaj svu decu ovoga sveta !

  • Robert

    11. oktobar 2019 | 23:24

    Neka ti laka zemlja Andjele mali, Bog te čuvao u raju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA