• 25

Majka iz Kragujevca otkrila užase borbe sa narkomanijom u porodici: Samo želim da spasem svoje dete

Postao je zavisnik. Priznao nam je da je koristio ekstazi, mislim da puši opijum, postaje agresivan.

  • 25

Majka V.B.16-godišnjeg Kragujevčanina Kosana Bulatović (39) progovorila je o užasu kroz koji prolazi i borbi da sina izvuče iz pakla droge.

- Prolazimo kroz dvogodišnji pakao. Sin je bio reprezentativac u tekvondou i američkom fudbalu, vanserijski talenat za harmoniku i gitaru, odličan đak, preinteligentno dete... Odjednom je počeo čudno da se ponaša. Počeo je da puši marihuanu sa društvom iz kraja i eto sada se vrtimo u krug njegove zavisnosti i agresivnosti i naše nemoći da mu pomognemo.

Ovim rečima Kosana Bulatović (39) iz Kragujevca počinje svoju ispovest o problemima koje ima sa sinom pošto je upao u kandže droge.

Kanada, kanabis, marihuana

Sve je počelo od marihuane Foto: Tanjug/AP

Njen sin V.B. ima svega 16 godina. Drogu konzumira, kako majka sumnja, već treću godinu. Dolazio je u početku kući zamišljen, svetlucavih očiju, usporen… Kada su uradili test, on je bio pozitivan na marihuanu. Kosana je sa suprugom krenula odmah da obija pragove ordinacija psihijatra i psihologa, Centra za socijalni rad… Međutim, sve je gore i gore…

- Postao je zavisnik. Priznao nam je da je koristio ekstazi, mislim da puši opijum, postaje agresivan. U kući imam šestogodišnju kćerkicu, poslednji put sam morala da ga prijavim policiji. Jednom je sve polomio po kući, čak i televizor i samopovredio se. Prošle nedelje je uhapšen sa drogom. Trenutno je u “Lazi Lazareviću”…- priča Kosana, lomeći ruke, uverena da svom detetu, ipak, može da pomogne.

A ona i suprug su svoj život podredili toj misiji.

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević Foto: Marko Jovanović

Suprug je otišao u inostranstvo da bi mogao da finansira dodatna lečenja, ona je sa ovdašnjim psiholozima pokušavala da prodre u srž problema. Puna je reči hvale za posvećenost doktorke Ružice iz ovdašnjeg Kliničkog centra “Kragujevac” i uopšte lekare ove ustanove…

- Sa doktorkom Ružicom smo dosta vremena proveli da bi smo utvrdili korene bolesti, da li ima psihičkih poremećaja, preduslova da počne da se drogira. I ništa. Čista obest. Sada smo u fazi da mu je neophodna izolovanost, ali nemam podršku Centra za socijalni rad... Niko ne može da razume dok vas ne snađe. Pa zar ja, koja sam ga nosila u stomaku devet meseci, da mu želim loše i kako je mojoj duši kada moram da ga smestim u psihijatrijsku ustanovu ili prijavim policiji - priča u dahu Kosana, kako se našla u začaranom krugu administracije i teške roditeljske uloge kojoj je život namenio.

Kosana Bulatović

Kosana se sada bori za svoje dete Foto: Faceboook/Kosana Bulatovic

Ni slutila nije da će sa bivšim suprugom po kragujevačkim ulicama vijati sa dilerima droge, da će stražariti ispred škole, dovodeći u opasnost i sebe i svoju porodicu. Ni to nije pomoglo. Kada se zatvori jedan izvor, droga se nađe na drugom mestu.

- Sve je prodao iz kuće. Dukseve, čak i čarape… Mi svoje stvari krijemo. Živim sa bolesnom kćerkicom kojoj je neophodna svakodnevna terapija. Počeo je u mom prisustvu da naručuje drogu. Zavisnik je. Plašim se da je počeo da diluje, da bi zadovoljio svoju zavisnost. Ja i suprug mu ne dajemo novac, pošto otvoreno kaže zašta mu treba. U školu ne ide. Ostala nam je jedino potpuna izolacija. Stručnjaci kažu da imamo šansi još godinu dana - kaže naša sagovornica u ispovesti kojom želi da objasni i sebi i drugima kako je došla u situaciju da je nemoćna da pomogne svom detetu.

U očima joj je strah. Sinovljeva verbalna agresivnost može olako da preraste i u fizičku. A tada će već biti kasno…

Moj sin je preinteligentan manipulator

- On je preinteligentan manipulator, sa tim se svi slažu. Kada mu je otac uradio test na drogu i video da je uzima, prijavio ga je za nasilje u porodici. Pred nama je jedna priča, a čim stupi u kontakt sa drugima prilagođava se situaciji da nekad niko ne bi ni pomislio da je ikada probao drogu. Umesto da odgajam genija, da se na vreme i agresivnije krenulo u njegovo lečenje, sada se vijam sa dilerima, prijavljujem ga policiji i obijam pragove bolnica - priča u svojoj ispovesti majka.

Video: Nigerijci decu sklanjaju sa ulica u - cirkuse!

(Telegraf.rs/Kurir)

Komentari

  • Čiča

    Šalji to u zadrugu.

  • Uhhh

    Draga gospodju preporucujem vam da dete odvedete u bolnicu za bolesti zavisnosti na Banjicu u Paunovu ulicu,brhunski tim strucnjaka radi u bolnici i zasniva se na grupnim terapijama i veoma su uspesni u lecenju narkomanije,alkoholizma i kocke...Pozdrav i sve najbolje vam zelim P.s Manite se privatnih psihologa i psihijatra oni ce samo pare da vam uzimaju a nista necete postici,pravac Banjica govorim vam iz licnog iskustva sa svojim detetom kojoj je tim lekara(psihologa,psihijatra...)pomogao da pobedi zavisnost

  • aleksandar

    sve je to rezultat raspada porodice spominje se njen bivsi muz kako se sada zajedno bore dete nije moglo da se nosi sa problemima u porodici spas nasao u drogama mamica napucana ko zna da li se bavila detetom nije imala vremena za to a sada ga spasava

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima