Aleksandra iz Čačka snimala kako zbog ljubavi prelazi u islam: Video naišao na burne reakcije

- Ćud je ženska golema rabota. Stotinu će promjeniti vjera da učini što joj srcu drago. Ljubav čini čuda - smatraju pojedini korisnici Tvitera

Snimak koji svedoči o tome da Aleksandra Belić (28) iz Čačka, menja veru i iz pravoslavlja prelazi u islam, podelio je javnost i izazvao brojne komentare. Kako se može čuti na snimku, "Aleksandra Nuhanović, rođena Belić, od oca Momira i majke Ljiljane, svojevoljno i bez ičije prisile" prihvatila je da njena vera bude islam...

Snimak je zabeležen u mestu Vitinica, u opštini Zvornik. Manji deo naseljenog mesta Vitinica pripada Republici Srpskoj, a veći Federaciji BiH, u opštini Sapna.

- Ovako vam braćo izgleda kada Srpkinja iz Srbije (Čačka) odluči da se uda za muslimana iz BiH i pređe u Islam. Po meni svačije je pravo da bračni život zasniva sa kime hoće, ali je stvar dostojanstva ne odreći se sopstvene vjere... Mišljenja? - napisao je korisnik Tvitera i podelio snimak.

Usledili su brojni komentari. Dok jedni podržavaju slobodnu volju žene da se uda za koga želi i prihvati njegovu veru, drugi je kritikuju.

- Ljubav je čudo, ali veru da promeniš to mi nije jasno... udaj se, nije problem ali zašto menjaš veru? - komentarisao je jedan korisnik Tvitera, dok ima i komentara "Nisam čak mogla ni do kraja ovo da odgledam".

Tako neki smatraju da se "mnoge žene, rođene muslimanke ne odevaju ovako i da mnogi muslimani to ne traže od njih. Ovo je situacija gde se ona udaje za čoveka koji do toga drži, a njoj to ne smeta pa je to odabrala. S obzirom da je sve sloboda izbora, sve je ok!"

- Ćud je ženska golema rabota. Stotinu će promjeniti vjera da učini što joj srcu drago. Ljubav čini čuda - smatraju pojedini korisnici Tvitera.

- Ova nije Srpkinja uopšte! Da jeste, ona bi svoga izabranika nagovorila da pređe u pravoslavlje! Uostalom da je prava ljubav, niko ne bi morao da menja veru, nego bi podjednako slavili i jednog i drugog Boga! - izričit je drugi, dok žena rođena u Sarajevu poručuje: "Moji su mi govorili samo nemoj za drugu veru. Nisam ih razumela zašto a kad sam rodila prvog sina još te ratne '94. sve mi postalo jasno, mislim se, aaa kako bi ti sad bilo teško da ga vodiš na sunet umasto na krštenje. Svaka čast svakome, ali meni moje!"

- Au, zemljakinja me razočara debelo... Pa, mogla se venčati građanski, šta joj je ovo trebalo - izričit je jedan tviteraš, dok drugi poručuje - "Ne znam da li komentari ispod mogu da se protumače kao rasna verska i nacionalana netrpeljivost. Hrišćani svoju sestru tako ocrniše zato što je veru promenila u srcu im kamen crn čuči za svakoga ko sagreši voljno i nevoljno.

Video: Uhapsili devojku jer se snimala kako pleše

(Telegraf.rs/ PodrinjeMedia, Novosti)

Komentari

  • Aleksandar

    Znate li vi ljudi,gradjani Srbije,koliko zena i muskaraca ima u Srbiji koji su promenili veru iz Islamske u Pravoslavnu iz ljubavi?Ima mnogo!Pa nije problem...

  • Zmaj

    Prodati veru za veceru nije nista novo u nas Srba ,,al braco i sestre moje radjajte decu u pravoslavlju i krstiteih kroz nasu veru..

  • Milena Manic

    Hvala dragi moj oce I majko moja mila, sto ste me vaspitavali I usmerili na prav put ,put istine I svetosavlja.Hvala sto ste mi svojom nesebicnom ljubavlju I delima pokazali kako je lepo I casno biti pravoslavka, biti hriscanka, biti pripadnik naroda koji je iznedrio svetog Savu, patrijarha Pavla I mnoge druge velikane.To sestre mile nema cenu , nema sile ni ljubavne ni neke druge da svoju veru promenim.Zao mi roditelja ove devojke.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima