• 0

Borko je bio žrtva vršnjačkog nasilja, pa je postao najedukator Srbije i kreće u pohod na svet

Sledeće godine takmičiće se i za najboljeg nastavnika sveta

  • 0

Borko Petrović (38), nastavnik engleskog jezika u OŠ "Stevan Jakovljević" u Paraćinu kao mali je trpeo vršnjačko nasilje, ali je uspeo, uz pomoć porodice, da se izbori sa tim problemom i danas postane jedan od najboljih edukatora.

Na njegovim časovima đaci isključivo uče preko tableta. Tako rešavaju domaće zadatke, rade ankete, učestvuju u kvizovima, istovremeno se zabavljaju dok upijaju nova znanja. Zato ne čudi da je Udruženje "Živojin Mišić" iz Beograda proglasilo Borka Petrovića za najedukatora Srbije 2017.godine.

- Nisam bio zadovoljan znanjem s kojim su đaci izlazili sa časova, pa sam rešio da pređem na njihovu stranu - stranu modernih tehnologija. Svojski sam se trudio da razumem potrebe đake i sada im više nije dosadno na časovima - objašnjava ovaj blagi i veseli profesor.

O problemu vršnjačkog nasilja, koji je i sam iskusio, kaže da se nije mnogo govorilo u njegovo vreme.

- O tome se nije pričalo, mnogima se dešavalo i bilo je skoro normalna pojava. Ja sam se izvukao, ali mnogima je ostala trauma za ceo život. Imao sam fizičke povrede, ali to nije ostavilo traga na moje psihičko zdravlje - ispričao je Borko.

Naredne godine takmičiće se i za najboljeg nastavnika sveta.

Video: Maloletne nasilnice presrele devojčicu (14), čupale je i šutirale u grudi

(Telegraf.rs/KCN)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima