• 51

Počinje zajednička vežba srpske i ruske vojske: S-400 I "PANCIR S" stigli u Srbiju

Vežba će se realizovati u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici i na poligonu "Pasuljanske livade"

  • 51

Zajednička taktička vežba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019" održava se na teritoriji Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vežba će se realizovati u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici i na poligonu "Pasuljanske livade", uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protvvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

pokazna vežba Slovenski štit 2019

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su divizion S-400 i baterija Pancir-S prebačeni u Srbiju, gde će prvi put učestvovati u okviru obuke u inostranstvu, preneo je Sputnjik.

Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije i snaga vojske od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora, kao i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO brigadni general Tiosav Janković.

pokazna vežba Slovenski štit 2019

Foto: Ministarstvo odbrane

Osim raketnih sistema PVO koji su u sastavu Vojske Srbije, na vežbi će biti korišćeni i raketni sistemi PVO iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    ZIVILA SRBIJA I SRBI, drugi nek zive svoj zivot.Trebamo se pobrinuti za bolje sami za sebe.To je nesto sto vredi ,ostalo je iskoristavanje.

  • Dasa

    Sve je ovo pod kontrolom NATO pakta. Oruzje ne moze da se transportuje bez dozvole zemalja kroz koje prolazi, a oko nas su zemlje NATO-a.

  • REPENT

    Toliko je doobro sve da svi beže u inostranstvo

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima