• 0

Šampion Juge u bodibildingu danas čuva stado: Život mu je pomrsio konce, ali opet radi ono što voli

Nekada je sanjao o odlasku u inostranstvo

  • 0

Goluba Lalića iz Lubnice kod Zaječara bivša Jugoslavija pamti po snazi. Nekad trofejnog bodibildera danas zatiču u rodnom selu okruženog stadom ovaca.

Naime, ne tako davne 1991. godine Lalić je na poslednjem prvenstvu Jugoslavije u Kikindi osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 110 kg i u konkurenciji 50-ak takmičara, kako je potvrdio za zamedia.rs. Podigao je, ostaće za anale, 500 kilograma i kući doneo zlatnu medalju oko vrata.

Nekoliko smrtnih slučajeva koji su u kratko vreme zadesili porodicu šampiona naveli su ga da snove o odlasku u inostranstvo ostavi po strani i sa majkom ostane na imanju.

Ovčarstvom se bavim skoro 20 godina. Sada imam 52 ovce, ranije ih je bilo po 70, 80 - objašnjava kako se sa ljubavlju ostvaruje i kao stočar.

Ipak, i dalje gaji i ljubav prema sportu. Tako je nastavio da dokazuje svoju snagu na takmičenjima, ali u nešto drugačijoj disciplini. Na prošlogodišnjem devetom prvenstvu Srbije u Trsteniku osvojio je srebrnu medalju u obaranju ruku.

Sa radošću se priseća da je jednom bio proglašen za sportistu regiona. Bilo je to iste '91. godine, kada je poneo šampionsku titulu u svojoj kategoriji. Starost planira da dočeka na selu, ali se, najavljuje, spota ne odriče.

Video: Kako je naš najpoznatiji MMA borac otišao u penziju: Nekad sam nad ljudima izvodio “giljotinu”, a danas sadim cveće

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima