• 10

Ministar spoljnih poslova Irana se lično angažuje na vraćanju dece Slavice Burmazović

Bivši suprug Slavice Burmazović, inače Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku

  • 10

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Zarif lično će se angažovati da se vrate oteta deca Slavice Burmazović koja se nalaze u Iranu, saopštilo je srpsko ministarstvo spoljnih poslova nakon sastanka ministra Ivice Dačića sa Zarifom.

Na sastanku je razgovarano o finalizaciji procedura u vezi sa vraćanjem dece, a Zarif je obećao da će se lično angažovati kako bi se taj slučaj okončao u najkraćem periodu.

Bivši suprug Slavice Burmazović, inače Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku.

Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je otac, uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i sada sa decom boravi u Iranu.

Slavica Burmazović

Foto: Facebook/Slavica Burmazovic

Inače, Dačić i Zarif su razgovarali u Bakuu, na marginama Samita nesvrstanih, a tokom susreta su istaknuti i tradicionalno prijateljski odnosi dve države i dobra saradnja kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.

Dogovoreno je dalje unapređenje saradnje kroz razmenu poseta na viskom nivou.

Dačić je zahvalio Iranu na poziciji u vezi sa pitanjem KiM, posebno na podršci prilikom pokušaja tzv. Kosova za učlanjenje u pojedine međunarodne organizacije.

Informisao je sagovornika o nedavnom povlačenju zahteva tzv. Kosova za članstvo u Interpolu.

Ministar Zarif je čestitao Srbiji na uspešno organizovanom 141. zasedanju Skupštine Interparlamentarne unije u Beogradu, istakavši da je predsednik Parlamenta Irana imao veoma uspešne razgovore tom prilikom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Alexandrija

    Nije bitno dali je Srbin ili Turcin ili ne znam ko. Svi smo mi ljudi. Nemojte misliti da su nasi bolji...zapitajte se samo koliko je zena I dece ubijeno proteklih godina. Tako da isto je to sve . Samo se setite price kod sluzbe za socijalni rad opstina rakovica kada je otac udavio svoje dete donevsi ga mrtvog bacio ga pred majku I na ocigled svih zaposlenih nozem je iskasapio. A nedelju dana pre toga ista prica na NB. Nesto mora da se menja u ovom drustvu. Ovolika ubistva silovanja otmice. Bez reci sam

  • Eh...

    Zenska glavo..jesi li bila pri sebi..?? Ali ne verujem..

  • Ja

    Deca su predugo bez majke i pod uticajem oca i druge kulture. Ko zna kako će sad sve to i na njih uticati. Ženo Božija, zar si od ovoliko Srba odabrala bas Turcina.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima