Trodnevna obuka o suzbijanju kriminala: Karabinjeri obučavali tužioce o ugroženim divljim vrstama

Saradnja Srbije i Italije u sprovođenju Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore

  • 0

Konkretna saradnja Srbije i Italije u sprovođenju Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore (CITES) bila je tema obuke o suzbijanju kriminala u ovoj oblasti koju su karabinjeri održali za srpska tužilaštva, carinu i policiju, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Prema podacima Društva za zaštitu i proučavanje ptica svake godine u Srbiji u nezakonitom lovu strada između 125.000 i 170.000 ptica različitih vrsta, a procenjuje se da 50.000 prepelica strada tokom jesenje seobe, dok u zimskom periodu krivolov odnese na desetine hiljada pataka i gusaka.

U trodnevnoj obuci o suzbijanju ove vrste kriminala koju su sprovelo više oficira italijanski Karabinjera na čelu sa generalom Masimilijanom Kontijem, kao i nadležni iz Ministarstva za zaštitu životne sredine Srbije učestovalo je 125 ljudi, a među njima najviše javnih tužilaca i njihovih zamenika.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA