Drama majke osmaka koji je udario direktora: Ćerkama prete silovanjem, mene nazivaju prostitutkom

Dragana Topalović navela je da njen sin ima poremećaj, ali da njenu porodicu zbog incindenta stavljaju na stub srama

Dragana Topalović, majka L. Š., učenika osmog razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Mitrovici, koji je pre 10 dana udario direktora sedištem od bicikla, navodi da se ona i njena porodica nakon incidenta nalaze na stubu srama.

- Samohrana sam majka sa troje dece, a pored Luke imam i dve ćerke bliznakinje. Nakon incidenta u školi svi se nalazimo na stubu srama. Ne znam kakvu krivicu snose moje ćerke od 11 godina, kada im se iz škole preporučuje da promene sredinu, preti im se silovanjem. Nikad nisam tražila finansijsku pomoć ni od koga, živimo od onoga što zaradim, a na Fejsbuku me nazivaju prostitukom i najcrnjim pogrdnim imenima - navodi ona za portal Mitrovica info.

Dragana dalje objašnjava da njen sin ima ADHS poremećaj (poremećaj pažnje i hiperaktivnosti), zbog čega se leči 7 godina.

- Tražili smo pomoć od svih nadležnih institucija u gradu, uključujući i Centar za socijalni rad, ali je nismo dobili. Naprotiv, umesto pomoći desilo se da policijski inspektor (ime poznato redakciji), bez naloga upadne u naš stan i prebije Luku. Da li se tako leči ADHS poremećaj? - pita se ona i dodaje da je njen sin nakon incidenta u školi zatvoren u ćeliji sa tri odrasla kažnjenika.

Dečakova majka navodi da njen sin već desetak dana ne dobija terapiju.

Dragana Topalović

Majka osmaka, Foto: Facebook/Dragana Topalovic

- Svi iz medicinske struke znaju koliko to može biti opasno po njega. Ima suicidne pomisli. Govori mi da će se ubiti, da ne zaslužuje da živi na ovom svetu. Kako je meni, kao njegovoj majci, neka se upitaju oni koji me nazivaju prostitukom, a izdržavam svoju porodicu tako što čistim tuđe kuće i perem babe po Nemačkoj, da bi zaradila koji dinar i platila račune i druge obaveze, da moja deca ne bi bila uskraćena za sve što imaju i druga deca - ogorčena je Dragana.

Dečak ima ožilje po vratu

Osmakova majka objasnila je da njen sin ide u školu po posebnom programu, te da nikad nije izbacivan iz škola.

- Tog dana direktor je ušao u učionicu u toku časa i pitao ga zašto jede, iako mu je godinama dozvoljeno da jede na časovima. Posle ga je odvukao u posebnu prostoriju medioteku, gde nema kamera, uhvatio za vrat i počeo da udara. Kamere u školi su zabeležile kako njih dvojica ulaze u prostoriju medioteke. Imam medicinsku dokumentaciju koje potvrđuje da postoje ožiljci na vratu. Posle toga, moj sin, reagujući shodno dijagnozi koji ima, odlazi po sic od bicikla i napada direktora - ispričala je Dragana Topalović.

Inače, prvo saslušanje učenika L. Š. bilo je u utorak 22. oktobra, ali se direktor Đurić na njemu nije pojavio pod izgovorom da “nije psihički spreman”.

Dragana je apelovala na institucije da im pomognu kao porodici čiji jedan član ima poremećaj, a ne da ih osuđuju i stavljaju na stub srama.

- Tražim samo stručnu medicinsku pomoć, da ne slušam svoje dete od 14 godina da mi, u pritvorskoj jedinici govori: Mama, ja ovo više ne mogu da izdržim, dosta mi je ovih muka - rekla je ona.

Inače, ona je i pre slučaja u školi tražila od institucija sistema da pomognu i da dečaka prime na lečenje, međutim, niko se nije odazvao na njen apel.

Umesto rešavanja dečakovog problema, nadležni su prebacivali odgovornost sa jednih na druge.

VIDEO: Tinejdžer se iživljava nad drugom u Domu, a učenici navijaju

(Telegraf.rs/Mitrovica.info)

Komentari

  • ☠⭐

    Ovu mamu treba izmesiti ko testo za picu ❤

  • Dušebrižnici

    Svi se zalažete protiv vršnjačkog nasilja, a ovog siledžiju, batinaša branite. Sramite se! Danas je udario direktora, a sutra će vaše dete da udari. Da li će te ga tada braniti?

  • Predator

    Mama doobra🐍

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima