≫ 

Pesma posvećena Tijani Jurić: "Umesto da sam na maturskom tvojem, ja ti uvelak mesto pesme pojem"

Pesmu je napisao pesnik Blagoje Baković

  • 6
Tjana Igor Jurić, Matija Bećković Foto: Facebook/Igor Jurić

Otac ubijene devojčice Tijane Jurić, Igor Jurić, objavio je na svom Fejsbuk profilu pesmu posvećenu ćerki, koju je napisao pesnik Blagoje Baković.

"Tijana me zove još od one noći

Pa sve mislim ima joj i biće pomoći

Jer njena je nevinost hitra strela. Ta

Što će krvlju anđela ugušit dželata"...

..."Umesto da sam na maturskom tvojem,

Nas osta da brani tvoj zakon,

A ja ti uvelak mesto pesme pojem..."

Blagoje Baković

Podsetimo, Tijana je nestala u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u naselju Bajmok, gde je došla kod babe i dede. Kobne večeri je sa drugarima bila na fudbalskom turniru u bajmočkom zaseoku Rata. Oko ponoći sa drugom i drugaricom krenula je ka kući. Kada je stigla na svega 200 metara od kuće u kojoj žive baba i deda, odlučila je da se vrati nazad u sportski centar kako bi drugu vratila duks koji je iste večeri pozajmila.

Trinaestog dana potrage za devojčicom javnost je saznala da je otmičar Tijane Jurić uhapšen, a zatim je saopšteno i da je Tijana ubijena. Njeno beživotno telo pronađeno je na smetlištu kod mesta Čonoplja, 23 kilometra od mesta gde je nestala. Kao njen otmičar i ubica označen je mesar iz Surčina, Dragan Đurić (34). On je onesvešćenu devojčicu protiv njene volje uvukao u automobil. Tokom puta se Tijana probudila i odmah pokušala da izađe, što je monstruma iznerviralo i on je skrenuo na sporedni put, počevši da kida odeću sa nje. Tada ju je seksualno zlostavljao. Kako ga je iznerviralo njeno zapomaganje, duksericom koju je krenula da vrati drugu joj je prekrio usta i na taj način je ugušio.

Video: Kako je Tijana Jurić zapečatila sudbinu svakom ubici deteta u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    27. oktobar 2019 | 10:55

    Pogresne odluke u trenutku kostaju nas zivota ,zasto je htela usred ponoci da se vraca sama drugu duks da vrati???...pogresna i ne promisljena odluka naivnog deteta kostala je zivota u susretu pohotnog manijaka na zalost.Podrska Juricima u borbi i radu a pre svega molba maloletnim roditeljima da vaspitaju decu na vreme kao i da im objasne da zivot nije bajka jer ulicom setaju prikrivrni manijaci

  • Zex

    27. oktobar 2019 | 11:19

    Zao mi je svakog nevinog bica koje nastrada, al mislim da te ljude treba oustiti da pocivaju. Secati se sa tugom i pnosom sto smo ih znali.

  • ...

    27. oktobar 2019 | 10:56

    Ko cuva sebe i Bog ga cuva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA