≫ 

Vatrogasci još gase požar koji je juče izbio na Staroj planini: Na lice mesta stiglo 30 vozila

U gašenju sada učestvuje 90 vatrogasaca

  • 0
Požar, Stara planina Printskrin: Facebook/Miljan Stojanović

Pripadnici MUP, Sektora za vanredne situacije, još gase požar koji je izbio juče oko 13 sati u mestu Vražja glava na Staroj planini i zahvatio suvu travu i nisko rastinje.

Nema ugroženog stanovništva, kao ni objekata.

U intervenciji na izuzetno nepristupačnom terenu trenutno učestvuje 90 vatrogasaca-spasilaca iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo i Pančevo sa 19 vozila.

Ovim povodom oglasio se i načelnik Sektora za vanredne situacija Predrag Marić.

- Apelujem na sve da prestanu sa raznoraznim spekulacijama u vezi sa požarom koji je izbio juče oko 13 časova u mestu Vražja glava na Staroj planini i zahvatio suvu travu i rastinje. Napominjem još jednom da nema ugroženog stanovništva, niti objekata, i da su na terenu sva raspoloživa sredstva i ljudstvo Sektora za vanredne situacije koji rade na lokalizaciji požara - rekao je Marić.

- Ističem takođe da trenutno ne postoje uslovi za gašenje iz vazduha zbog zadimljenosti, te samim tim ni za angažovanje letelica u gašenju požara. Gašenje požara otežava i nepristupačan teren i velika nadmorska visina, jer je reč o preko 1.900 metara. U intervenciji na izuzetno nepristupačnom terenu trenutno učestvuje 90 vatrogasaca-spasilaca iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo, Pančevo i Beograd sa više od 30 vozila - dodaje načelnik za vanredne situacije.

Nema ugroženih ljudi ni dobara

Marić je istakao da nema ugroženog stanovništva niti domaćinstava u požaru, koji je izbio juče oko 13 časova i da je lokalizacija još uvek u toku.

On je dodao i da su pripadnici Sektora u kontaktu sa kolegama iz Bugarske, s obzirom da je požar izbio na bugarskoj strani odakle se proširio na teritoriju Republike Srbije i da jedna desetina od ukupnog požara bukti na teritoriji naše zemlje.

Video: Ponovo požar na deponiji u Prijepolju, preti da zahvati i obližnju pilanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA