Slavica Burmazović će danas, posle 4 godine, dobiti nazad svoju otetu decu

Slavica Burmazović dočekaće svoje troje dece na Aerodromu Nikola Tesla

Posle 4 godine od otmice i više od 3 godine od pravosnažne presude turskog suda, oteta deca Slavice Burmazović vratiće se danas u Srbiju.

Slavica će svoju decu sačekati danas na Aerodromu Nikola Tesla, gde će iz Irana stići u pratnji našeg ambasadora u toj zemlji, Dragana Todorovića.

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamed Zarif obećao je prošle nedelje, 25. oktobra, ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću da će se lično angažovati kako bi se proces vraćanja otete dece Slavice Burmazović, koja se nalaze u Iranu, uspešno okončao u najkraćem periodu, saopštilo je Ministarstvo.

Troje dece Slavice Burmazović oteo je njen bivši suprug Ejup Sabri Jundži, a otac dece, inače turski državljanin. Turski sud doneo je odluku da se deca vrate majci, ali je otac posle toga s decom otišao u Iran.

Slavica je 2016. godine zbog otmice svoje dece protestovala ispred Vlade Srbije.

To je bila i godina kada je ova Beograđanka poslednji put videla svoju decu. Podsetimo, njen bivši suprug Ejup Jundžu je njihovu decu Ajšu (14), Esmu (13) i Tarika (7) bez Slavičine dozvole poveo sa sobom u Tursku u avgustu 2015. godine.

Slavica je decu uspela da pronađe u Iranu, u Teheranu. Sa sinom i ćerkama se čula telefonom, ali joj bivši muž nije dozvoljavao da ih vidi. Iako su turski sudovi davno presudili da deca treba odmah da budu vraćena u Srbiju, Slavica je bila nemoćna, dok se njen bivši suprug provodio na prijemu u turskoj ambasadi u Teheranu.

Dokaz da su deca u Iranu dobila je tek kada je objavio slike sa prijema.

- Ne znam zašto je otišao tamo, ali su mi rekli da je to što se nalazi u Iranu prepreka turskim vlastima da ga uhapse i da predaju decu meni - pričala je Slavica.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(Telegraf.rs)

Komentari

  • E ovako

    E a udala se za oženjenog čoveka!?!

  • Lola Macola

    Srbija u 21.veku nije dobacila dalje od plemenske zajednice. Mi govorimo o ljudskosti, a neljudi smo na kub. Govorimo o pravdi, a pravda nam je selektivna. O jednakosti govorimo na način najvećih divljaka: svi su Srbi jednaki, osim ako su žene ili Muslumani. Koliko dobro radimo - toliko će nam i biti bolje. Daleko bilo sa nama. Nije ni čudo što nas je sve manje.

  • Miki

    Kada ih budeš dobila promeni im imena i adresu i vaspitavaj kao pravi hrišćanin a usput eventualno potraži nekog novog turčina.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima