• 1

Agencija za zaštitu životne sredine obeležava 15 godina rada: Svečana akademija 1. novembra

Očekuju se brojne zvanice iz zemlje i sveta

  • 1

Agencija za zaštitu životne sredine obeležiće u petak, 1. novembra, 15 godina rada, svečanom akademijom koja će okupiti veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva. Skup će biti prilika za razmenu iskustava u oblasti zaštite životne sredine, trajnih i održivih rešenja za poboljšanje kvaliteta vazduha i vode, kao i za sumiranje postignutih rezultata Agencije i predstavljanja planova za budućnost.

Direktor Filip Radović kaže da je Agencija za zaštitu životne sredine u prvih 15 godina rada uspela da se plasira visoko, na domaćoj i na međunarodnoj sceni, i da stoji rame uz rame sa zapadnoevropskim agencijama, čiji su budžeti desetine puta veći od budžeta Agencije.

- Direktor Evropske agencije bio je u poseti Beogradu i tom prilikom je izjavio da smo potpuno spremni da budemo članica Evropske agencije i pre nego što naša zemlja postane deo Unije - rekao je Radović, a navodi se u saopštenju.

Dodao je da je oprema harmonizovana sa standardima Evrope.

Kako se navodi u saopštenju, među gostima će biti i Stefano Laporta, predsednik italijanskog Instituta za zaštitu životne sredine, kao i Set Sigel, autor bestselera Njujork tajmsa „Neka bude voda - izraelsko rešenje za svet koji gladuje“.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Djolence

    Da li ce zagadjenost vazduha biti tema,mislim,uopste?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima