• 4

Osvanuli grafiti OVK u Babinom mostu: Vandali oštetili i dečje igralište, meštani uznemireni

Slučaj je prijavljen Privremenom organu opštine Obilić, kosovskoj policiji i KFOR-u

  • 4

Nepoznati počinioci ispisali su u toku noći grafite "OVK" i "OVK Kosova" na zidu Doma kulture u multietničkom selu Babin Most kod Obilića na Kosovu i Metohiji i oštetili dečije igralište koje se nalazi u sklopu ovog objekta, potvrdio je za Kosovo Onlajn direktor škole "Milan Rakić", Žarko Petrović.

Petrović kaže da su grafiti ispisani na zidu seoskog Doma kulture, u sklopu koga se nalazi i zgrada tamošnje osnovne škole, uočili jutros po dolasku na posao.

- Jutros, kada smo došli na posao u 7.30 sati, videli smo da su na zidu Doma kulture ispisani grafiti sa nazivom Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Slučaj sam najpre prijavio Privremenom organu opštine Obilić, kontaktirao kosovsku policiju i prijavio KFOR-u - kaže direktor Petrović.

Babin Most, OVK, grafit, Dom kulture

Dom kulture išaran natpisima "UČK", Foto: Kosovo online

On je naveo da su vandali oštetili i dečije igralište koje se nalazi u sklopu Doma kulture, te da su iščupali i polomili metalne delove ljuljaški.

- Sve ovo je uznemirilo i decu i meštane Babinog Mosta, ali mi nastavu u školi nismo prekidali, smirili smo učenike i nastavljamo da radimo kao da se ništa nije dogodilo -  rekao je Petrović.

Nekada etnički čisto srpsko selo Babin Most kod Obilića broji 150 srpskih i 50 albanskih domaćinstava.

(Telegraf.rs/Kosovo-online)

Komentari

  • Bisenija

    To isto rade i po Beogradu i naseljima ostavljajuci oznake svojih fudbalskih klubova! Policije nema i posle 21h krecu bande klošara koji ruse i klupe i sve zivo sto im se nadje na putu. Mahom maloletna lica su izvršioci!

  • nikolas

    DOBILI NALOG OD NATO OKUPATORA!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima