Ova pesma je posvećena nestaloj deci čija se sudbina ne zna. Tijanina priča nije imala srećan kraj

Pesma "Ne zaboravi me" nastala je na inicijativu Fondacije Tijana Jurić

  • 1
Himna posvećena nestaloj deci, Ne zaboravi me Printskrin: Youtube/Tijana_rs

"Njihov život... zlatni končić, a oni leptirići, razigrani, radoznali, voljeni i bezbrižni. Teška ruka niotkuda, pruži se ka latici, nespreman i sasvim zbunjen leptir je u mrežici", početni su stihovi emotivne pesme, himne posvećene nestaloj deci u Srbiji pod nazivom "Ne zaboravi me".

Pesma se i spot se od danas nalaze na Jutjub kanalu, a nastala je na inicijativu Fondacije Tijana Jurić.

- Bili smo svedoci otmice čiji je kraj bio srećan. Snimili smo spot koji smo posvetili svakom nestalom detetu čiju sudbinu ne znamo - napisao je na svom Tviter nalogu Igor Jurić, otac ubijene tinejdžerke Tijane (15).

Podsetimo, Tijana je na svirep i mučki način ubijena pre 5 godina, u noći između 25. i 26. jula. Nju je oteo Dragan Đurić (38) u Bajmoku. Najpre ju je udario kolima, zatim je tukao, seksualno zlostavljao i zakopao na deponiji.

Tijana je u noći kada je nestala bila kod babe i dede u Bajmoku. Poslednji put je viđena 25 minuta posle ponoći, u blizini Sportskog centra "Rata". Devojčica je to veče provela na sportskim terenima s društvom, koje ju je oko ponoći otpratilo do kuće. No, Tijana se odlučila da se vrati do terena po drugov duks. Tada joj se izgubio svaki trag.

Đurić, koji je uhapšen zbog njenog ubistva, priznao je da je počinio zločin i policiju je odveo do mesta na kojem je pokopao nesrećnu devojčicu. Osuđen je na 40 godina zatvora.

Pesmu "Ne zaboravi me" otpevao je dečji hor "Čuperak" uz pomoć njihove koordinatorke Svetlane Milić.

Poslušajte himnu nestaloj deci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SU 1

    30. oktobar 2019 | 13:28

    Jel to jedina žrtva takvog nasilja u RSrbiji pa samo o njoj se piše,jesu li zaslužile isto i ostale žrtve,jel to humanost ili diskriminacija ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA