• 24

Naši lekari spasili život Albanki: Došla je u bolovima i brzo operisana, iako je u Prištini otpisana

Žena je na Kliniku došla u strašnim bolovima i brzo je operisana

  • 24

Lekari Klinike za vaskularnu hirurgiju spasli su proslog vikenda zivot Albanki M.R. (72). Direktor Klinike za vaskularni hirurgiju, profesor Lazar Davidović, objasnio je da je nju operisao docent Igor Končar, koji je uradio vrlo složenu takozvanu hibridnu proceduru na grudnoj aorti.

- Pacijentkinja je imala akutnu simptomatologiju, a Končar je na vrlo uspešan način rešio taj slučaj i ona će za neki dan biti otpuštena u regionalni bolnicu- rekao je Davidović.

Junak ove priče, docent Končar pojašnjava da je M.R. došla sa jakim bolovima i da je odmah sutradan po prijemu operisana. Precizira da je imala oboljenje na grudnoj aorti koje je bilo blizu krvnog suda, zbog čega je izgubila cirkulaciju na desnoj ruci.

- Zato smo prvo napravili bajpas kojim amo povratili cirkulaciju na desnoj ruci, a onda smo u njenu aortu ugradili specijalni draft stent, kojim smo isključili taj oboleli deo aorte. Samim tim smo isključili cirkulaciju za desnu ruki, ali kako je to prethodno bilo obezbeđeno, očuvana je ruka i sređeno oboljenje - ispričao je Končar.

Doktori iz Prištine nisu hteli da je prime na lečenje, otpisali su je zbog njenog teškog stanja. Lekari u Prištini su ocenili da je operacija visokorizična, da je pacijentkinja stara i da ne bi preživela operaciju, pa nisu hteli ni da pokušaju da je spasu, već su je samo prosledili kolegama u bolnicu u Gračanici.

Odatle je hitno poslata za Beograd.

Inače, ovo nije jedini slučaj da albanski državljani povere zdravlje našim stručnjacima. Svojevremeno je i poznati njihov fudbaler Šaćiri, koji sada igra u Liverpulu, bio na ortopedskim intervencijama kod sadašnjeg direktora Tiršove, Siniše Dučića.

(Lj. R)

Komentari

  • Sloba

    Dok mi njih lecimo verovatno dzabe oni srbima uzvrate slome grobove pale crkve samo tako dalje netreba nam neki neprijatelj

  • Korchagin

    Siptarski hirurzi se uglavnom bave Patoligijom i transplantacijom,tako reci to su kasapini sa srednjom medicinskom.

  • Baby

    Nisu Siptari hteli da prime staru Siptarku,a ne Srbe ce da lece. Vidite i da nemaju pojma Siptarski lekari,i ne treba da rade. Dzabe primaju platu. Srpskim strucnjacima svaka cast

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima