• 8

Dragan Marković Palma u Beč vodi 320 samohranih roditelja iz Jagodine

Sredstva smo obezbedili od donatora kao uvek do sada i ne plaća se ništa iz budžeta grada Jagodine - izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine

  • 8

U organizaciji Skupštine grada Jagodine od 4. do 7. novembra Beč će postetiti 350 Jagodinaca, od kojih je 320 samohranih roditelja, izjavio je danas na konferenciji za medije predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.

- Pozvali smo 900 samohranih roditelja sa teritorije grada Jagodine, njih 320 ide u Beč, a ostali nisu mogli iz opravdanih razloga, a najvažniji je da nisu imali kome decu da ostave na čuvanje. Sredstva smo obezbedili od donatora kao uvek do sada i ne plaća se ništa iz budžeta grada Jagodine - izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine.

On je poručio da je siguran da samohrani roditelji žive teže od porodica gde su otac i majka pored deteta, jer su deca najveće žrtve kod razvoda braka.

- Mi ne želimo da ulazimo u porodične probleme, ali apelujemo na sve one koji su u braku da su deca zakon i da treba da se prevaziđu problemi i svađe i da treba da postoji tolerancija i fleksibilnost u porodici i da su deca iznad svega. Mi se zalažemo za porodicu, porodica je osnovni stub života i smisao svega što čovek radi - poručio je Marković.

Dragan Marković Palma

U organizaciji Skupštine grada Jagodine od 4. do 7. novembra Beč će postetiti 350 Jagodinaca, od kojih je 320 samohranih roditelja, izjavio je predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma-Foto: Aleksandar Dobrosavljević

Podsetio je da se u Jagodini održava redovan prijem građana već 15 godina i da grad pomaže deci, samohranim roditeljima i roditeljima čija su primanja mala. Takođe, postoji pomoć svakog meseca koja se daje putem gradskog Centra za socijalni rad. U Jagodini je besplatan prevoz za sve, cena vrtića je jedna od najnižih u Srbiji, a u vrtićima imamo najbolje uslove, nema lista čekanja, a gradi se još jedan vrtić, da bi mogao biti primljen sve veći broj dece koji se rađa u Jagodini.

- Pre 10 godina smo imali godinu i po dana akciju za svako četvrto, peto, šesto... dete koje se rodi da dobija 200 evra mesečno do punoletstva. Ta deca sada imaju 10 godina. Pre 7 godina imali smo akciju, koju smo najavili godinu dana ranije, da će svako novorođeno dete dobiti 1200 evra. Ta akcija je trajala godinu dana i ta deca danas imaju 7 godina i pošla su u školu. Nastavićemo da radimo u interesu građana i u svemu imamo odličnu saradnju sa koalicionim partnerima, Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom naprednom strankom - kazao je Marković.

On je istakao da će u Beču biti održano i nekoliko političkih sastanaka, u planu je obilazak nekoliko bečkih opština, kao i razgovari i sa jednom opozicionom partijom u Austriji.

Dragan Marković Palma

Direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević, izjavila je, da je ova akcija odlaska u Beč za samohrane roditelje izazvala veliko zadovoljstvo-Foto: Aleksandar Dobrosavljević

- Nama je uvek prioritet Srbija i interes Srbije i mi nikada ne zastupamo samo interes grada Jagodine - izjavio je Marković.

Direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević, izjavila je, da je ova akcija odlaska u Beč za samohrane roditelje izazvala veliko zadovoljstvo. Jakovljević je rekla da u Beč putuju ne samo samohrane majke, već i samohrani očevi.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, kao i predsednik SPS –a u Jagodini i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i predsednik SNS u Jagodini Nikola Radosavljević.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mina

    Mene niko nije zvao a koliko znam ni oca mog deteta.......

  • Дејан Младеновић

    За те паре може бар 1 наше дете оболело од карцинома да се лечи у иностранству

  • Sajla

    Bravo g-dine Markoviću! Ljudima je bitno da vide da neko o njima brine.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima