• 5

Radomirove ovce "izriljale" komšijin krompir, sad mora da plati 250.000 dinara odštete

Stalni sudski veštak je ukupnu izgubljenu dobit na krompirištu procenio na 980.000 dinara

  • 5

Neobičan trošak svalio se na kućni budžet penzionera Radomira Vučićevića (64) iz Gornjeg Milanovca. Na ime odštete, mora uzgajivaču krompira Zoranu V. iz sela Donji Branetići da plati 250.000 dinara, kojem su, navodno, Vučićevićeve dve ovce i dva jagnjeta, koliko ih je donedavno imao "izriljale" i upropastile dobar deo krompirišta od dva hektara! Inače, stalni sudski veštak Predrag M. je ukupnu izgubljenu dobit na tom krompirištu procenio na 980.000 dinara.

Novinari su imali uvid u sudske i u akte koje potpisuje pomenuti veštak.

- Učinjene su štete na usevu semenskog krompira, na ukupno pet parcela. Usev je još bio u fazi sazrevanja, krompir još nije bio iskopan iz zemlje. Po navodima predlagača Zorana V. ovce su ulazile u usev, zapasale cimu i iskopavale krompir iz "odžaka", o čemu postoje tragovi – piše u spisu R 3 47/19.

U aktima dalje stoji, da Vučićević ima 13 ovaca, koje je pustio da se kreću bez nadzora, te da su u useve ulazile tokom jula i početkom avgusta ove godine.

krompir, potatos

Foto: pixabay.com

- Kad je nastala ta apsurdna situacija, imao sam samo dve ovce i dva jagnjeta, koje sam zatim prodao. Imam mnogo svedoka za to. Ne znam da li su na njivama Zorana V. bile nečije druge ovce. A svima je poznato: ovce nisu ljubiteljke krompira, niti jedu vrežu, kako mi ovde zovemo cimu, jer je prskana hemikalijama. Još manje iskopavaju krompir iz "odžaka". Nisu one kao divlje svinje ili slična zverad koje ovuda čine te štete! – upozorava Vučićević.

Nisam kriv, ali pristao sam

Iako on i svedoci negiraju da ovce ne "riljaju" useve niti iskopavaju krompir, Vučićević je ipak pristao da Zoranu V. isplati deo tražene odštete.

– Pristao sam, ne želeći da se mučim po sudovima, iako nisam kriv. S njim sam se vansudski dogovorio, da mu platim ukupno 250.000 dinara. Polovinu sam već platio, ostatak ću do Nove godine – veli Vučićević.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Komentari

  • Rade

    Treba proveriti da li su Vestak I Sudija Srbi ? Sve je moguce ! I osteceni vlasnik parcele . Mozda su - rodjaci . Ovako se nekada sudilo braci Srbima, na Kosovu.

  • Seljak

    Da sam juče umro ne bih znao da ovce i brste vržu krompira akamo li da jedu krompir. Taj veštak ko da je pao sa Marsa i nikad ovcu nije video.

  • Dasa

    Ovce su uvek asocijacija na novce...!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima