• 15

Kaubojski grad usred Zlatibora: Milija je rešio da srpsku tradiciju uporedi sa Divljim zapadom

Međutim, Milija ipak nije u potpunosti odustao od tradicije, tako da je sa druge strane američkog grada, sagradio srpski grad sa crkvom

  • 15

Uskoro bi na jednoj od najpoznatijih srpskih planina umesto policije red i zakon mogao da uvodi, ni manje ni više nego - šerif, jer, zahvaljujući ideji samo jednog čoveka na vrhu Zlatibora nikli su kaubojski grad i indijansko naselje.

- Želeo sam da napravim nešto novo. Svi mi volimo i gledamo kaubojske filmove, ali retko imamo priliku da ih vidimo. Ovde je napravljena replika svega što simbolizuje ovaj tip naselja, tako da imamo salon, banku, poštu, berberina, ali i kancelariju za šerifa i zatvor - rekao je za RINU, Milija Čumić.

Međutim, Milija ipak nije u potpunosti odustao od tradicije, tako da je sa druge strane američkog grada, sagradio srpski grad sa sve crkvom.

Zlatibor

Foto: Rina

- Svako ko ovde dođe videće dve kulture i dva načina života, kako smo to živeli mi pre 150 godina, a kako Amerikanci. Na samom ulazu će vas dočekati sa jedne strane kauboj, a sa druge Zlatiborac i iako smo kilometrima daleko jedni od drugih, sve dokazuje da smo živeli slično - priča Milija i otkriva kako je došao na ovu ideju.

Zlatibor

Foto: Rina

- Sedevši u društvu povela se priča o kaubojima i upalio mi se kliker da bih mogao za sve njihove ljubitelje napraviti dostojnu zamenu, i tako je nastala zapadna Amerika u zapadnoj Srbiji - rekao je ovaj ugostitelj.

Zlatibor

Foto: Rina

Kaubojski gradić na Zlatiboru nosi naziv "El paso siti – Zlažtibor Vodica", a linija razgraničenja jeste reka Rio Grande, samo što se sa druge obale ne nalazi Meksiko već Srbija. Na ovom nesvakidašnjem mestu može da boravi oko 100 ljudi istovremeno, a Milija kaže da je otvaranje plnanirano za april sledeće godine.

Zlatibor

Foto: Rina

Zlatibor

Foto: Rina

Zlatibor

Foto: Rina

Zlatibor

Foto: Rina

Video: Sanjao da postane kauboj

(Telegraf.rs/RINA)

Komentari

  • Vanja

    Za divljenje i poštovanje,ovoliko ulaganje u svoju zemlju,u svoj grad u svoje ljude...svaka čast,zato poštujte i učite od ovog gospodina ne kritikujte samo pokušajte da se ugledate na ovog divnog čoveka

  • Ser

    Tako prvo noc vestica, pa divlji zapad gde ce nam ova drzava, pa i svet za ludim amerima!

  • Tara

    Starino sta je jesi li podivljao glumis divlji zapad u Srbiji.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima