≫ 

"Tuča na Kupusijadi je najgora koju sam videla. Morali smo da bežimo": Ispovest devojke iz Futoga

- Dvojica momaka koja su započela tuču stajali su za istim stolom. Stala je muzika, a onda je krenula prava tuča. Letele su flaše, caše, stolice, ko zna šta nije - kaže devojka koja je bila u kafani

  • 60

Masovna tuča koja se dogodila 2. novembra na Kupusijadi u Futogu dosada nije zapamćena. Devojka M. koja je bila u kafani u kojoj se odigrao ceo incident ispričala je za "Telegraf.rs" detalje krvave noći. 

Prema njenim rečima, kafana je bila krcata, a obezbeđenje je i pre tuče uletalo u lokal, kako bi skidalo ljude sa stolova. Potom je oko 23 počelo gurkanje među gostima koje je eskaliralo u masovnu tuču kakva se ne pamti na Kupusijadi.

- Dvojica momaka koja su započela tuču stajali su za istim stolom. Moji prijatelji sa kojima sa bila, poznaju ih, to je bio sukob mladića starih oko 20-25 godina. Počeli su sve više da se guraju, obezbeđenje je došlo i stala je muzika. Onda je krenula prava tuča. Letele su flaše, čaše, stolice, ko zna šta nije - priseća se M. zastrašujuće scene iz kafane u kojoj su se pre toga svi veselili.

Tuča, kafana Foto-ilustracija: Profimedia, Telegraf

Ipak, ono što je bilo još gore jeste, kako kaže naša sagovornica, to što su gosti iz drugih delova kafane "potpaljivali vatru" bacajući šta stignu u središte okršaja.

- Zapanjujuće je što su neki ljudi iz drugih delova, koji nisu ni bili tu gde je bilo najgore, bacali flaše i caše. Ne znam da li su želeli da još više "zapale vatru" među već razjarenim momcima. Znam da su svi bili već jako pijani, jer je ceo događaj rano i počeo - priča naša sagovornica.

Na početku teksta je snimak iz kafane svega nekoliko minuta pre početak brutalne tuče.

Onda je krenuo opšti haos

Dok su se momci krvnički tukli, sekli staklom koje je bilo svuda po stolovima i cepali odeću, srčba je počela da poprima sve širi oblik. Prisutni su se kretali u krug, ne znajući koga i gde udaraju. Oni koji su pokušavali da spasu živu glavu, pokupili su svoje stvari i počeli da beže napolje.

Kupusijada u Novom Sadu Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Previše brzo se širila tuča, bukvalno kao da je sve išlo u nekim talasima. Ispred našeg stola je padao inventar i drveni i stakleni, a mi smo od epicentra svega bili na 10 metara. U sukob su se mešali i pijani ljudi, koji nisu znali ni gde su, ni šta rade - objašnjava M.

Kako ona dalje navodi, izašla je napolje sa svojim društvom, ubrzo je stigla policija sa interventnim jedinicama, kao i Hitna pomoć.

- Tada su počeli da izvlače te momke iz kafane, bili su krvavih glava, nekima se čak nije ni videlo lice od krvi - završila je naš razgovor sagovornica.

Kako je "Telegraf" nezvanično saznao od izvora bliskog istrazi, jedan od učesnika u ovom incidentu priveden je i zadržan, dok se trojica vode kao lakše povređeni.

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA