Smrt vlada u Velikom Bačkom Kanalu: Neko je ponovo ispustio hemikaliju

Građani su ogorčeni, a ovo je samo jedna u nizu elkoloških katastrofa na srpskim vodama

  • 33

Idililčna slika Vojvodine sa svojim kanalima prepunim ribe i ptica koje ih nadleću, često postaje sumorna...

Tako je danas u Velikom Bačkom Kanalu kod Srbobrana plutala mrtva riba, jer je neko po ko zna koji put odlučio da se reši svoje kontaminirane vode, tako što će je iz fabrike izbaciti u prirodu.

Građani su ogorčeni, a ovo je samo jedna u nizu elkoloških katastrofa na srpskim vodama.

Krivaja, Južna Morava, Zapadna Morava, Despotovica, Moravica... samo su neke od reka sa kojih su nam naši čitaoci slali užasne slike pomora živog sveta u njima.

Česti uzroci toh zagađenja je ispuštanje organskih materija iz neke od klanica, poput pilećih nožica koje su nedavno preplavile Moravu ili, pak, goriva,  što se desilo na Moravici.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zex

    3. novembar 2019 | 21:00

    Mediji koji objavljuju ove price i sami treba da se poteude da sve izadje na cistac. Gde je firma, ko je vlasnik, sta je ispusteno, da li je inspekcija izasla, zasro nije ako nije, sta se dakje desava. Samo udrite pa da vidis kako ce da se sazna. Nema inicijala n.n. ili B.P. nego puno ime i prezime. Da narod zna da faj i taj zagadjuje okolinu imenom i prezimenom

  • Daniel

    3. novembar 2019 | 20:18

    Ovo što se dešava je bruka za Institucije vlasti jer oni mogu da otkriju zločince ali izgleda "plaćeni" su dobro da zažmure!!!!!!

  • Pedja

    3. novembar 2019 | 22:48

    Ma daj kao da ima milion fabrika,druže da hoće otkrili bi za 24sata ko je to uradio nego ih to ne interesuje kao mnogo štošta da ne nabrajam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA