≫ 

Vatrena stihija zahvatila i Suvu planinu: Požar stigao do regionalnog puta, na kilometar od kuća

Požar se širi i ka Miljkovcu i ka Krastavču i linija požara sada je udaljena kilometar i po od prvih kuća u Krastavču. Reč je o mestu u ataru sela Miljkovac

  • 3
Požar, Stara planina, Suva planina Foto: Damir Stojanović/Niške vesti

Još jedan od požara koji su izbili na jugu Srbije, počeo je sinoć da se širi u opštini Gadžin Han, a vatra je stigla do regionalnog puta Niš-Babušnica. Prema rečima zamenika predsednika Skupštine Gadžin Han, Damira Stojanovića, zapalilo se rastinje, ali u policiji navode da nema povređenih, niti ugroženih domaćinstava.

Požar je stigao do samog regionalnog puta Niš-Babušnica, a delimično je bila ugrožena i bezbednost saobraćaja, jer je padala žar, kao i grane. Plamen se širio kilometar i po od prvih kuća.

Požar, Stara planina, Suva planina Foto: Damir Stojanović/Niške vesti

- Nakon velikih požara na Staroj planini, gori i nadomak Suve. Taj požar je evidentiran, vatrogasci su odmah izašli na lice mesta, bilo je 3 vozila i 11 vatrogasaca - rekli su u policiji.

Požar, Stara planina, Suva planina Foto: Damir Stojanović/Niške vesti

Požar se širi i ka Miljkovcu i ka Krastavču i linija požara sada je udaljena kilometar i po od prvih kuća u Krastavču. Reč je o mestu u ataru sela Miljkovac.

Prema svedočenju meštana, oko 700 metara puta je trenutno tik pored vatre i na kolovoz padaju zapaljene grane i žar.

Vatrogasci su od jutros nastavili da gase požar.

Požar, Stara planina, Suva planina Foto: Niške vesti

U subotu 2. novembra, posle pet dana strašnih požara širom Srbije, avion-tanker "iljušin 76" Ministarstva za vanredne situacije Rusije izlio je više od 84 tone vode na području šumskih požara na Staroj planini u Srbiji.

Video: Helikopteri MUP-a nad požarom na Staroj planini

(Telegraf.rs/Niskevesti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    4. novembar 2019 | 11:48

    Spasite mi planinu. Ne dajte da izgori. Ko je podmetnuo pozare? Nadjite ga sto pre. Spasite planinu,ljude, zivotinje, reke, sumu. Gde je ta grdosija da ugasi pozar?

  • РВ

    4. novembar 2019 | 10:18

    Значи не помаже ни иљушин, све изгоре

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA