≫ 

1 metak za Zlatka, 2 za Julija. Petar zatekao jeziv prizor: Ko je mogao svirepo da ubije životinje?

Usmrćene su žovotinje koje su deca obožavala, magarac i poni

  • 9
Petrov Salaš Foto: Radio Dunav/Privatna arhiva

Kada je jutros, kao i svakog dana, otišao na svoj salaš, Petar Rašeta je zatekao jeziv prizor. U ograđenom dvorištu ležali su, mrtvi poni Zlatko i magarac Julije, ljubimci brojne dece, redovnih i najčešćih posetilaca Malog Petrovog salaša, koji se nalazi u blizini Banje Junaković kod Apatina.

O ovom nedelu danas naširoko izveštavaju apatinski portali: Nove apatinske novine i Radio Dunav.

- Noćas se desio stravičan događaj klasične "egzekucije" nad nevinim životinjama. Neka osoba, ne znam kako da je nazovem, je smogla snage da u noćnim uslovima i nepozvana dođe uz ogradu salaša, pozove životinje uz ogradu, a možda su one, po običaju, i same došle i nemilosrdno ih, verovatno iz blizine, ubije. Konj poni Zlatko je ubijen sa jednim metkom, a magarac Julije sa najmanje dva. Zar je ovo moguće? Da li može ovo da se dešava danas - ogorčeno se pita Rašeta, vlasnik ovog jedinstvenog salaša.

Ubijene životinje Foto: Privatna arhiva

Mali Petrov salaš je, inače, mesto na kome sva deca iz Apatina i okoline dolaze na upoznavanje sa svim domaćim životinjama i njihovim načinom života na jednom klasičnom vojvođanskom salašu. Postao je poznat po tome što su životinje deo enterijera u koji deca stupaju i nisu u nekim kavezima, kao klasični zoološki vrtovi. Iz tog razloga se uspostavila posebna veza između pojedinih životinja i dece, "najposebnija" upravo sa ponijem Zlatkom i magarcem Julijem, koji je dobio ime po julu - mesecu u kom je rođen.

Petar Rašeta je ogorčen i ne može ni da nasluti ko je i zašto mogao da počini ovo svirepo delo. Misli da nema neprijatelje. Za sebe kaže da ima oštar, ali pravičan jezik i moli sve one koje je možda uvredio "takvim" jezikom da ne diraju životinje, jer one nisu krive za to.

Ubijene životinje Foto: Privatna arhiva

On je ugostio mnogo dece, brojne goste, koji dolaze u banju, a Knjiga utisaka potvrđuje da nije čovek koji nekome želi zlo. Prirodu voli i zato je rešio da deo svoga života provede u prirodi, stvarajući uslove da dočeka decu i ukaže im na značaj zajedničkog života sa prirodom.

- Da li je to smetalo toj nemilosrdnoj osobi? Ako jeste, neka joj je Bog u pomoći. Šta reći deci koja ubuduće budu dolazila na salaš? Da postoji neki čika koji voli da ubija nedužne životinje? Kakva bi to poruka deci bila, pita se Petar Rašeta i naglašava da su životinje, ni krive ni dužne, žrtve osobe koju treba pronaći i pomoći joj, jer očigledno nije sposobna da se sama suoči sa stvarnošću.

Petar Rašeta Petar Rašeta pita se ko je i zašto ubio ljubimce, Foto: Radio Dunav / Aleksandar Dukić

Dodaje još da njegov mozak nije toliko "jak" da može da da odgovor na to koja bi osoba ovo mogla da učini, ali i da je činjenica da se ovakva osoba nalazi među nama.

- Da li možemo biti sigurni da ova osoba, ne daj Bože, može učiniti i gore stvari? Ljudi, komšije, prijatelji, pomozite da budemo sigurni. Pomozite i ovoj osobi da reši svoje probleme. Pomozite - apeluje vlasnik Malog Petrovog salaša.

Petar Rašeta Preživele životinje, Foto: Radio Dunav / Aleksandar Dukić

Video: EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆI VIDEO! Nemačka laboratorija divljački zlostavlja životinje

(Telegraf.rs / Nove apatinske novine/ Radio Dunav)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA