• 13

Incident u Bačkoj Palanci: Hvatao dečaka (8) za vilicu, napao i nastavnicu u školi jer se umešala

Dete je sa modricama prebačeno u bolnicu, o slučaju je obaveštena i policija

  • 13

Hodnik Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Bačkoj Palanci bio je poprište nemilog događaja, kada je roditelj jednog učenika nasrnuo na dežurnu nastavnicu, koja je pokušala da zaštiti drugog đaka prema kojem je ovaj muškarac prethodno bio nasilan.

Otac je, kako pišu "Novosti", osmogodišnjeg dečaka rukom hvatao za vilicu, govoreći da njegovo dete niko ne sme da dira, a zatim je prosvetnu radnicu gurao po hodniku, vukao je za odeću i pokušavao da je udari.

Mališanu je na licu ostala modrica, pa je nekoliko sati kasnije bio kod lekara u dečjoj ambulanti, koji ga je uputio na dalje preglede u dečju bolnicu. O nemilom događaju obaveštena je i policija koja odmah došla u školu, kako bi se utvrdilo šta se dogodilo, a izjave treba da daju roditelji i nastavnica.

Nasilje se desilo 29. oktobra u prepodnevnim satima, kada je, kako navode u Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije, jedan roditelj prateći svoje dete, u školskoj zgradi nasrnuo na jednog đaka, koji se navodno prethodnih dana svađao sa njegovim detetom.

- Videvši da je taj roditelj nasilan prema učeniku, dežurna nastavnica je pohitala da ga spreči, ali je roditelj bio nasilan prema njoj - saopštava Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Tada se umešao i jedan drugi roditelj, koji se tu zatekao, ali ni on nije uspeo da zaustavi nasilnika, već je i sam postao njegova žrtva. Još dva dežurna nastavnika, koja su došla da zaštite učenike i spreče nasilje, iskusila su na sebi bes ovog roditelja.

Direktorka ove bačkopalanačke osmoletke Sonja Ralić potvrdila je "Novostima" da se incident dogodio pre početka nastave, ali ona nije mogla da predoči više detalja, pozivajući se na Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.

Milan Knežević iz Osnovnog javnog tužilaštva u Bačkoj Palanci ističe da je u utorak škola prosledila krivičnu prijavu protiv nasilnog roditelja, i da se utvrđuju sve okolnosti ovog događaja, posle čega će se odlučiti o daljem postupku.

Štrajk upozorenja

Sindikat prosvetnih radnika Bačke Palanke, kao član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, 8. novembra učestvuje u jednosatnom štrajku upozorenja koji se organizuje zbog nasilja u školama u Srbiji.

Video: Decu u 90 odsto slučajeva seksualno zlostavljaju bliske osobe

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • Mi

    Otkud deci toliko vremena da budu prepustena sami sebi. Nema toliko slucajeva nasilja kod nas u privatnim skolama.

  • Qwer

    Kako se stvari odvijaju, bojim se da će ovoga biti sve češće, jer nasilja u školama je previše a nastavnici i direktori su nemoćni. Hitno država i odgovarajuća ministarstva moraju da reaguju. Deca su postala tako bahata da je čudo pravo.

  • Nikola

    Ako je njegovo dete stvarno trpelo maltretiranja onda puna podrška za ovog oca. Njega će to koštati zatvora ili veće sume novca ali sam siguran da niko više neće smeti ni da priđe tom detetu. Jednostavno, sistem ne funkcioniše i ovoga će biti sve više.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima