≫ 

Najlepši krov u Srbiji: Svi gledaju ka nebu kada prolaze pored ove zgrade, jer je na vrhu mali raj

Ovako nešto sigurno nigde u Srbiji niste videli

  • 7
Kuća na vrhu zgrade, Pirot Foto: Dejan Cvetković

Prizor koji oduzima dah. Tako bi se mogla opisati fotografija kuće u Pirotu na čijem se krovu nalazi prava mala šuma.

Njen vlasnik je umesto klasičnog krova napravio prelepo dvorište puno drveća. Dejan Cvetković napravio je ovu fotografiju sa vrha jednog brda iznad Pirota koje meštani zovu Sarlah.

- Što se kuće tiče, iz komentara drugih sam saznao da je vlasništvo nekog pirotskog pekara Dobrice - kaže Cvetković, dodajući da nažalost nema više informacija.

Bilo je i komentara da sigurno nije lako komšijama ispod, ali se ispostavilo da je reč o jednoj kući, a ne višespratnoj zgradi.

Drveće je zasađeno u velikim posudama, buradima. Ali, kao što rekoh, za tako nešto mora biti jaka podloga, sa jakom armaturom, da izdrži taj teret - istrčao se neko, ali odmah je demantovan tačnim informacijama, potkrepljenim fotografijama s krova: nema velike buradi: ploča i nasuto oko 50 centimetara zemlje - pojasnio je neko u jednom od brojnih komentara.

- - Ima i mali bazen na tom krovu. Svi su pokušavali, sećam se, tih godina ( krajem 70-tih i početkom 80-tih, čini mi se), da ga odvrate od ideje da zasadi drveće. No on je u tome ustrajao, jako dobro izolirao ploču sve po ugledu na sličnu kuću negde u Grčkoj koju je video i zaljubio se u nju. I svaka mu čast, napravio je dobru stvar - glasi drugi komentar.

Zanimljiv je i da se na mnogim turističkim portalima, ova zgrada predstavlja kao atrakcija koju obavezno treba videti.

Video: On pretvara bombe u ruže: Da je više ovakvih umetnika svet bi bio bolje mesto

 

(M.L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA