≫ 

Kako su Srbi masovno počeli da zovu DJ-a na svoje svadbe i koliko ih to košta

U ovim situacijama sukobljavaju ukusi samih mladenaca, ali i gostiju, majki i očeva

  • 25
Vencanje, DJ, Harmonika

Foto: Pixbay

Svadbe su za mladence najlepši dan u životu, ali njihova realizacija je veoma složena. Odabrati restoran, venčanicu, odelo, zakazati venčanja i izabrati bend. Kada se potegne pitanje oko toga ko će uveseljavati goste do kasno u noć, teško je odlučiti da li će sve proći bez čuvenog "Hajde, čiko, hajde, striko" ili "Sestra mi je poručila da se udaje". Nameće se i to da li odabrati bend koji prva dva sata svira samo ex yu rok, pa prelazi na turbo folk. A u poslednje vreme sve modernije postaje unajmljivanje DJ-a.

Tu se onda sukobljavaju ukusi samih mladenaca, ali i gostiju, majki i očeva. Mi smo razgovarali sa bračnim parom Tošović, koji je "sudbonosno da" izgovorio pre samo mesec dana. Oni su na svom venčanju angažovali DJ koji je puštao muziku tri sata.

- Mi kao par smo se odlučili na tako nešto zbog ličnih preferencija prema stranoj "house" komercijalnoj muzici. Niko nam se nije mešao u repertoar, jer je to bio naš dan i tako smo mi želeli da bude - rekla je Marina za "Telegraf".

Na naše pitanje da li su se stariji gosti bunili, ona je rekla da su se vrlo brzo prilagodili, jer možda nisu imali drugog izbora.

- Mlađi su se super zabavili, ali većinom je bila mlađa populacija, a stariji su postupili po principu "ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se" - kroz smeh opisuje svoju svadbenu noć Marina.

Kako smo saznali od raznih DJ-eva oni za jedan sat uzimaju od 100 do 200 evra, dok se cena angažmana kreće i do nekoliko hiljada evra.

Nasuprot Tošovićima, Markovići su ipak želeli tradicionalnu svadbenu muziku, ali naručivanja pesama nije bilo.

- Kako je moja supruga Teodora iz Šumadije, a ja sam iz Hercegovine, nismo želeli da bude naručivanja pesama, da ne bi došlo do sukoba, ma koliko to zvučalo kao kliše, ali tako je. Alkohol, atmosfera na svašta može da natera - priča Miloš, koji je u braku tri godine.

Njegova supruga Teodora dodaje to da su na svadbi želeli narodnjake, jer se DJ može slušati i u klubovima.

- Nama je stalo da čujemo staru tradicionalnu muziku. Elektronska muzika mi je višr stvar za mlađu populaciju i za neke kasnije sate. Tako da smo smatrali da je DJ suvišan - kaže ona.

Video: Poručili pogrešnu pesmu pa se cela svadba pretvorila u MMA meč

(S. Čenad)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • :)

    9. novembar 2019 | 14:42

    Bolje je DJ jer on moze da pusti muziku koju svi gosti vole a ne ovako dovedes pevaca koji neretko ne zna da peva i puknes brdo para a svaka pesma zvuci isto.

  • Milos

    9. novembar 2019 | 18:34

    Ja sam resio da ne pravim svadbu.

  • Boban

    9. novembar 2019 | 14:52

    Mozete vi da angazujete koga hoćete i da glumite svetski nivo, ali na kraju uvek narodnjaci razvesele goste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA