• 35

Dejan (43) napravio sebi grobnicu na dva sprata: Kupio krevete, TV i frižider, ali spomenik mu skup

"Monahinje su mi rekle da to nije bogohuljenje"

  • 35

Dejan Milošević iz sela Borač kod Knića jedini je Šumadinac koji je sa svojih 43 godine sam sebi na porodičnom groblju sagradio grobnicu i to – na dva sprata!

- U mom radnom veku koji i dalje traje, od 365 dana u godini ja sam 300 ustao pre svanuća i radio dok se ne smrkne na njivi i u šumi. Mnogo sam napravio i stvorio, pa sam želeo sebi da sagradim i grobnicu da olakšam svojim potomcima - priča za Dejan za RINU.

Međutim, njegova građevina više liči na apartman nego na grob. U prizemlju je soba kao i svaka druga u kojoj se nalaze dva kreveta, televizor i frižider, pa ako gledate samo sa unutrašnje strane nikad ne biste posumnjali za šta je namenjena.

Dejan Milošević, Borač, Knić, grobnica

Foto: RINA

- Meni je to sve normalno i prirodno. Razgovarao sam sa monahinjama i one su mi rekle da moj postupak nije bogohuljenje. Svi ćemo jednog dana završiti i biće nam potrebno dva metra bez geometra, a ja sam želeo sebi za života da napravim nešto veće. U ovoj sobi sad malo odmorim i prilegnem ako ima nekog posla na groblju, a gore u letnjikovcu se sastajemo nakon daća i na zadušnicama - izjavio je ovaj Šumadinac.

Dejan je mislio na sve, pa je tako sebi naparavio i spomenik, ali ne mermerni već drveni na kom stoji poruka – mene niko ne razume, da li neće, il ne ume, piše na hrastovoj ploči.

Dejan Milošević, Borač, Knić, grobnica

Foto: RINA

- Za mermerni spomenik trebalo bi mi više od 1.000 evra, a ja sam za taj novac napravio sve ovo - kaže on.

I dok se većina ljudi bori da što bolje provede svoj životni vek, ne razmišljajući o onom što će doći posle, Dejan Milošević svakako je primer da se ništa, pa čak ni smrt i sahrana – ne prepušta slučaju.ž

Dejan Milošević, Borač, Knić, grobnica

Foto: RINA

Video: Sahranjivali ga 14 puta i on se uvek vraćao

(Telegraf.rs/ RINA)

Komentari

  • Ivica

    Ludost,sto ne pisete da li ima zenu decu porodicu samozljivko jedan samo na sebe misli.

  • Ranka

    Bože sačuvaj nije normalan .Bože svega ali najviše pameti.

  • Vesna

    Pre nego sto umrem od dece cu traziti samo opelo kao obavezno sve ostalo neka bude skromno i tiho.Nikakve dace sa picem i prezderavanjem grandiozni spomenici i vecno tugovanje nisu moja zelja.Uvek zivot ide dalje i treba u svemu naci meru.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima