≫ 

"Dan primirja u drugom svetskom ratu": Sramno obaveštenje u pančevačkoj predškolskoj ustanovi

"11. 11. 2019. Prvi ili Drugi svetski rat, kakve veze ima, važno da se ne radi", jedan je od komentara korisnika Fejsbuka

  • 4
Dečja radost, vrtić, Dan primirja, obaveštenje Foto-ilustracija: Facebook/Pančevo City, Profimedia/Alamy

Zaposleni u Predškolskoj ustanovi (PU) Dečja radost u Pančevu, kao i roditelji čija deca idu u ove vrtiće, dobili su, povodom vesti da je 11. novembar neradni dan, obaveštenje koje je ne samo gramatički nepravilno, već i u kojem je i istorija revidirana.

Naime, u obaveštenju se navodi da vrtići neće raditi zbog obeležavanja Dana primirja u Drugom, umesto u Prvom svetskom ratu.

- Poštovani, obaveštavam vas da se 11. novembra obeležava Dan primirja u drugom svetskom ratu. Ponedeljak 11. 11. je neradan dan, te u skladu sa tim svi vrtići i uprava PU "Dečja radost" neće raditi - navodi se u obaveštenju koje je potpisala direktorka PU "Dečja radost"

Dečja radost. vrtić, Dan primirja, obaveštenje Foto: Facebook/Pančevo City

Korisnici društvene mreže Fejsbuk, na kojoj se obaveštenje pojavilo, prokomentarisali su: "11. 11. 2019. Prvi ili Drugi svetski rat, kakve veze ima, važno da se ne radi".

Komentara je bilo i na račun nepismenosti, s obzirom na to da je reč "drugi", za Drugi svetski rat, napisana malim slovima.

Inače, danas se u Srbiji, ali i širom sveta obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Na današnji dan sile Antante su 1918. godine potpisale primirje sa Nemačkom i to u železničkom vagonu kod francuskog grada Kompjenja, čime je okončan rat koji je imao razorne posledice za čitavu Evropu, a Srbiji je odneo gotovo trećinu stanovništva.

Video: Počasna paljba u Beogradu povodom Dana pobede u Prvom svetskom ratu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    11. novembar 2019 | 11:12

    Toliko o tome koliko su nam direktori nacitani i skolovani...

  • Sačuvaj bože

    11. novembar 2019 | 11:07

    Taj ko je ovo pisao verovatno zna ko su Kulući, Đoganijevi... Srljamo u propast al bukvalno

  • BranoT

    11. novembar 2019 | 12:25

    Sramota je govoriti o primirju nakon miliona pobijenih. Jednom za svagda to je datum kapitulacije Njemačke. Kapitulacije !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA