• 0

Srušio se krov Osnovnog suda u Gračanici, delovi krova pali na starački dom

Krov na novoizgrađenoj zgradi srušio se usled jakog vetra

  • 0

Na novosagrađenoj zgradi Osnovnog suda u Gračanici usled jakog vetra danas se urušila krovna konstrukcija koja je potom pala na obližnji objekat Staračkog doma i kontejnersko naselje, ali, srećom, niko nije povređen, piše Naša Gračanica.

Opštinske službe su brzom intervencijom uspele da evakuišu korisnike Staračkog doma i ugrožene stanovnike kontejnerskog naselja čiji su objekti oštećeni, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

Gracanica, srusen krov osnovnog suda

Foto: nasagracanica.com

Deo krovne konstrukcije, koji se sa novoizgrađene zgrade Osnovnog suda srušio na Starački dom napravio je veliku materijalnu štetu na tom objektu. Opštinske javne službe i službe za vanredne situacije još su na terenu.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović nalazi se na licu mesta, a sa svojim najbližim saradnicima obišao je i evakuisane štićenike Staračkog doma i stanovnike kontejnerskog naselja u Padalištu.

Gracanica, srusen krov osnovnog suda

Foto: nasagracanica.com

Popović je nadležne organe pozvao da utvrde odgovornost.

- Na svu sreću u ovom incidentu nije bilo povređenih. Zahvaljujući brzoj intervenciji opštinskih službi evakuisani su ljudi koji su uplašeni. Tražićemo da se ceo projekat oko izgradnje suda ispita i utvrdi odgovornost za očigledno loše radove - kazao je Popović.

Gracanica, srusen krov osnovnog suda

Foto: nasagracanica.com

Prema rečima direktora urbanizma Dejana Jovanovića za novu zgradu Osnovnog suda u Gračanici, odnosno njenu izgradnju, projekat i nadzor, Opština Gračanica nije bila nadležna.

Gracanica, srusen krov osnovnog suda

Foto: nasagracanica.com

Projekat i sredstva za izgradnju zgrade Osnovnog suda u Gračanci obezbedio je Sudski savet iz Prištine, koji je takođe bio nadležan i za nadzor.

(Telegraf.rs / Izvor: nasagracanica. com)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima