≫ 

Kako izgleda dan dece sa smetnjama u razvoju: Srpski nastavnici iskreno o preprekama i emocijama

 ≫ 

Nastavnici su saglasni u jednom: da su deca divna i da nikad ne bi radili nijedan drugi posao

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Roditelj
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Aleksandra

    21. jun 2022 | 00:43

    Dete koje je samostalno, obavlja radnje samo, ne treda da ide u specijalnu skolu. Iako kasni govor, socijalizacija nije bas kako treba, takvo svako dete treba maksimalno pogurati i treba da je u redovnoj skoli.Kako nikog dusa ne zaboli gledajuci majke kako se lavovski bore za svoju decu,vecina i ne radi,odbacene od ove drzave. Jad i beda! Sva deca treba da imaju apsolutno ista prava i tacka. Porodicama maksimalna pomoc, jer je tako ljudski i ispravno, ne treba gresiti dusu! Sa vise podrske, finansijake pomoci, mogucnost da se majke zaposle, sigurno bi ove porodice bile srecnije i zadovoljnije. Traze li puno? Samo dostojanstven zivot i koliko toliko da im se olaksa njihova muka. Molim vas ljudi, ako iko ovo sa vlasti procita, pa pomozite imate li srca i vasu decu😟

  • Dragna b.

    16. januar 2022 | 13:42

    Mislm da bi trebalo podici skole za decu sa posebnilm potbama i poseban pogram za njih i ljude defektologe i logopede i druge specijaliste iz ove oblasti ,kako bi tu decu osposobili za zivot i znanje, koliko god ko to prihvatilo, neko od dece? Najsavsenije svetski i medicinski priznate metode primeniti!!! Da se svet medicine i nauke pozabavi uzrokom, pomoci, lekom i resenjem ovog fenomena!!!!!

  • 20

    23. novembar 2019 | 08:21

    Samo DEFEKTOLOZI trebaju da rade sa ovakvom decom! To što se škola zove secijalna pa imamo odbojnost prema tom nazivu treba da se zna da i potpuno zdrava deca i nadarena takođe imaju programe u specijalno školi. Znači taj prefiks u nazivu škole specijalni znači da se nešto posebno i sistematično radi u takvoj školi, a ne da su ta deca "specijalci" ili već kako se misli. To je prvi problem kod roditelja, a drugi sasvim sigurno uništavanje sistema obrazovanja. Jer ako tako posmatramo problem mi onda imamo diskriminaciju jednog deteta sa posebnim potreba na ostalih 23 24 koliko već, a ne većina prema takvom deteku pod kojim se sloganom i uslu u inkluziju. Znači koliko god da Van ovo deluje surovo ovo je jedina istina i pravi put za sve. Niko Vam ne kaže da u takvim okolnostima kao što je sada trpe i jedni i drugi a ovo što se nastavnici i učitelj ski lobi hvale to je samo dodvoravanje i (ne)postojećeg autoriteta i integriteta. Takvi su sve obezvredili. Krivac država i fakulteti koji osposobljavanja defektologe za tu struku jer trebaju da zaštite struku oni! Imamo primer da nemamo nastavnike fizičkog u nižim razredima sve tobož rade učiteljice i to je u najmanju ruku žalosno, ne rade ništa, one nisu radile fizičko u školi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA