• 2

Znaće se ko šta radi na srpskim prugama: Video nadzor na 27 putnih prelaza, situacija se prati

Deonica barske pruge Resnik - Valjevo izuzetno je frekventna a putevima saobraća veliki broj drumskih vozila

  • 2

Infrastruktura železnice Srbije pustila je u rad video nadzor na svih 27 putnih prelaza između Resnika i Valjeva, na barskoj pruzi. Pored video nadzora, na ovim putnim prelazima postavljeno je i reflektorsko osvetljenje.

Sva oprema za video nadzor povezana je u Centru za daljinsko upravljanje Infrastrukture železnice Srbije u Topčideru, odakle se sa jednog mesta u realnom vremenu prati situacija na svim putnim prelazima između Resnika i Valjeva.

Postavljanje video nadzora na ovoj pruzi omogućeno je zahvaljujući ugradnji optičkog kabla u dužini od ukupno 102 kilometra, od čega 78 kilometara duž pruge Resnik - Valjevo i 24 kilometra u beogradskom železničkom čvoru.

Infrastruktura železnice Srbije za ugradnju optičkog kabla izdvojila je 600 hiljada evra, a za postavljanje video nadzora još 250 hiljada evra. Sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, kojim se finansira obnova železničke infrastrukture na prugama u Srbiji, a čija je ukupna vrednost 3,48 miliona evra.

Infrastruktura železnice Srbije je tokom ove i prošle godine automatizovala ukupno 22 putna prelaza, dok je u periodu od 2010. do 2017. godine ukupno automatizovano 14.

Postavljanje video nadzora izuzetno je značajno, jer će se situacija na ovim putnim prelazima redovno pratiti, što omogućava da se u slučaju potrebe brzo i efikasno reaguje.

U slučaju bilo kakvih problema u funkcionisanju železničkog saobraćaja ili eventualnog kvara uređaja na putnim prelazima stručne službe Infrastrukture železnice Srbije imaće trenutnu informaciju i moći odmah da reaguju.

Takođe, u slučajevima nepropisnog ponašanja vozača drumskih vozila na ovim putnim prelazima, Infrastruktura železnice Srbije moći će, na osnovu snimaka sa video nadzora, da preduzima sve potrebne aktivnosti.

Deonica barske pruge Resnik - Valjevo izuzetno je frekventna, brzina vozova je nakon njene rekonstrukcije do 100 kilometar na sat, a putevima saobraća veliki broj drumskih vozila, pa će postavljeni video nadzor svakako u velikoj meri doprineti značajnom povećanju bezbednosti na putnim prelazima.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Baja

    Boze sacuvaj nas .video nadzor na prugama a pruge dotrajale vagoni redovno iskacu.

  • paja

    Odlično. Od kredita za razvoj finansiran vide nadzor pruge. A toliko ima važnih lokalnih i regionalnih pruga sa kojih iskaču vagoni a ulaže se u video nadzor i to sredstvima iz kredita za razvoj. Pa ovo je vređanje inteligencije građana Srbije. Da, to je potrebno jer je napredno i vrh dostignuća tehnologije ali nije nephodno, jer ima i prečih i važnijih investicija, kao što su popravka i obnova zastarelih železničkih pruga a koje mogu da budu od koristi za stanovnike Srbije.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima