≫ 

Mića je heroj požeškog kraja: Bez ruke je 45 godina, ali radi teške poslove i izdržava celu porodicu

Mića se ne žali, iako je jedini prihod u kući Jovanovića njegova mala penzija koju je jednoruk zaradio kao noćni čuvar

  • 4
Mića Jovanović, povreda, Pilatovići Foto: RINA

Kad pomislite da nešto nemate ili da vam nešto nedostaje da biste bili srećniji, setite se da Milomir Mića Jovanović iz sela Pilatovići, već čitavih 45 godina nema ruku i pored svih nevolja koje su ga snašle – živi sa osmehom na licu!

- Kad sam imao 20 godina vršalica mi je skroz iz ramena otkinula ruku i od tog dana počinje moja borba. Pitaju me često šta mi treba da ovako sakat rintam od jutra do sutra, ali muka kad natera, tad čovek ne bira - kaže Mića za RINU.

Mića Jovanović, povreda, Pilatovići Foto: RINA

Komšije kažu da je ovaj čovek najveći borac u selu, ali i u celom požeškom kraju, jer sa samo svojih pet prstiju hrani još troje članova svoje porodice, suprugu i dvojicu bolesnih sinova.

- Teške poslove obavljam bez problema. Kosim svoje i tuđe livade. Sečem šumu sa testerom, ali tu sam osmislio mehanizam. Stavim kožni kaiš na nju, pa onda oko vrata i tako je držim. Nema nikakvih problema. Međutim, ove jeseni me je pritisla bukva i bio sam u komi neko vreme, komšija je naišao i spasio me, ko zna šta bi u suprotnom bilo sa mnom - priča ovaj borac.

Mića Jovanović, povreda, Pilatovići Foto: RINA

Najveća podrška i oslonac u životu mu je supruga Vukosava, uz njenu pomoć na kuću je Mića stavio fasadu, izgradio štalu i još jedan pomoćni objekat.

- Ona je veliki borac. Ceo život posvetila je bolesnim sinovima. Samo za njihove lekove nama mesečno treba oko osam hiljada dinara, a to u našoj kući mogu da zaradim samo ja i zato nema predaje - priča on.

Mića Jovanović, povreda, Pilatovići Foto: RINA

Mića se ipak ne žali, iako je jedini prihod u kući Jovanovića njegova mala penzija koju je jednoruk zaradio kao noćni čuvar.

- Svu težinu života nosim. Ovaj odozgo šta je dao, ja sam prihvatio i nisam pao. Često volim i da zapevam i odmah ova svakodnevna borba bude lakša - zaključio je Mića i tako poslao poruku svima onima koji pod pritiscima i problemima lako odustaju!

Video: Najlepša slika sa starta Comtrade Serbia marathon-a: Gura drugara u kolicima

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    25. novembar 2019 | 08:33

    Hrabrom Mici zelimo mnogo nove snage u buducnosti...istrajnosti,upornosti i izdrzljivosti u kojoj ce kao svetli primer pokazati da je moguce biti heroj danasnjice!

  • Ivica

    25. novembar 2019 | 09:36

    Mico da si ziv i zdrav ti i tvoja porodica svaka ti cast dobri covece.

  • Veteran

    25. novembar 2019 | 09:48

    Ovde je ozbiljna situacija i tu bi trebali državni organi debelo da se uključe u ovaj problem, greota je ovo velika,..!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA