• 7

Metalna kapija pala na đaka prvaka u školi u Novom Sadu: Dete ima povrede opasne po život

Dečak je zadobio frakturu lobanje i trenutno se nalazi u Dečijoj bolnici

  • 7

U Osnovnoj školi "Duško Radović" u novosadskom naselju Klisa došlo je do incidenta tokom kojeg je jedan učenik prvog razreda zadobio teške telesne povrede opasne po život nakon što je na njega pala metalna kapija.

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je zadobio frakturu lobanje i trenutno se nalazi u Dečjoj bolnici, a u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Za Blic je potvrđeno da je do ovog incidenta došlo oko 11 časova kada je lekarska ekipa te medicinske ustanove intervenisala na terenu.

- Naša lekarska ekipa zatekla je u dvorištu škole dete na koje je pala kapija i tom prilikom mu zadala povrede glave. Dete je zbrinuto na licu mesta i sa teškim telesnim povredama u nestabilnom stanju je prevezen na Odeljenje hirurgije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine – kratko je rečeno u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Šestogodišnjak stabilno

U Institutu za zaštitu dece i omladine Vojvodine potvrđeno je da se kod njih nalazi šestogodišnji dečak sa teškim telesnim povredama opasnim po život.

Osnovna škola

Osnovna škola "Duško Radović", Printskrin: Youtube/ kanal9tvns

- Dečak je zadobio teške telesne povrede glave koje su opasne po život. Na sreću on je stabilno i trenutno se nalazi u operacionoj sali, ali uskoro očekujemo da će biti prebačen u Odeljenje intenzivne nege na dečijoj hirurgiji – rečeno je u Institutu za zaštitu dece i omladine gde nisu želeli da kalkulišu prognozama o oporavku nesrećnog dečaka.

Policija obavila uviđaj

O čitavom slučaju obaveštena je Gradska uprava za obrazovanje koja obavlja vanredni nadzor u školi i policija koja je bila na uviđaju.

Gradska uprava za obrazovanje preduzela je sve mere iz svoje nadležnosti kako bi prikupila neophodne informacije u vezi sa nesrećnim slučajem i utvrdila sve okolnosti koje su dovele do povređivanja učenika te će nakon toga odlučiti da li postoji osnov za pokretanje bilo kakvog postupka.

Prema nezvaničnim informacijama, do incidenta je došlo kada se nekoliko mališana penjalo na metalnu kapiju u školi koja je pod teretom popustila i pala na nesrećnog dečaka.

Video: Baka gledala unuka (6) kako se igra sa staklenim vratima, pa hitno završili kod lekara!

(Telegraf.rs / Blic)

Komentari

  • Sasa

    A zasto niko ne napise sta je decak radio, kako se penjao po kapiji, sedeo na istoj i... U svakom slucaju brz oporavak.

  • zak

    Kao i obicno u nasoj zemlji sve sto se radi to je pod znakom pitanja vazno je da se sada prikupljaju informacije i posle toga pojeo vuk magsrca, gledajte samo posvim gradovima Srbije kako se postavljaju bandere od ulicnig svetla ili znakovi za put, nasred trotoara niko se jos nije upitao dali neka zena sa kolicima malog detets moze proci ili invalid.

  • Dare

    Detetu zelim da se sto pre oporavi a odgovorne na robiju, kakva je to kampija da padne po teretom dva, tri deteta? Ko radi takve kapije na objektima gde se nalaze deca a da njihov rad ne podleze nikakvij kontroli.? Dug je lanac tu odgovornih ! Nadam se da ce nas Telegraf povremeno obavestavati o stanju deteta.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima