≫ 

Održana zajednička vežba srpskih i kineskih specijalaca u Smederevu

Vežbi su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, direktor BIA Bratislav Gašić

  • 0

Zajednička pokazna vežba pripadnika MUP-a Srbije i specijalnih jedinica policije Ministarstva javne bezbednosti Kine, iz provincije Henan, održava se danas u smederevskoj železari HBIS Group Srbija.

Vežbi prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, direktor BIA Bratislav Gašić.

Zajednička vežba pripadnika MUP-a Srbije i specijalnih jedinica policije Ministarstva javne bezbednosti Kine Vežbi prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, direktor BIA Bratislav Gašić-Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović istakao je danas da srpska policija intenzivno sarađuje sa svim partnerima u svetu, i da uči od onih koji su veći, jači i imaju drugačija iskustva, jer želimo da napredujemo.

Stefanović je, posle zajedničke pokazne vežbe kazao da je i sam imao prilike da poseti baze kineske policije. Preneo je da je dogovoreno da i srpski policajci odlaze u Kinu i s tim u vezi se zahvalio na obuci koje Kina pruža srpskoj policiji.

ministar Nebojša Stefanović Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović istakao je danas da srpska policija intenzivno sarađuje sa svim partnerima u svetu, i da uči od onih koji su veći, jači i imaju drugačija iskustva-Foto: Tanjug/Youtube

-  Prirodan je tok da učimo jedni od drugih da bi bili bolje obučeni. Učimo od onih koji su veći, jači i imaju drugačija iskustva. Hoćemo da napredujemo. Očekujem razmenu sa Kinom - dodao je Stefanović.

Pokazna vežba upravljanja kriznom situacijom tokom terorističkog akta

Reč je o pokazno taktičkoj vežbi upravljanja kriznom situacijom nastaloj kao rezultat terorističkog akta, čiji je cilj prikaz obučenosti i spremnosti za izvršavanje najsloženijih bezbednosnih zadataka.

Pokazna vezba pripadnika mupa, Kina , Srbija U vežbi, u kojoj je bilo prikazano savladavanje i onesposobljavanja terorista i oslobađanja talaca, učestvuje 180 pripadnika, 20 vozila različite namene i tri helikoptera-Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

U vežbi, u kojoj je bilo prikazano savladavanje i onesposobljavanja terorista i oslobađanja talaca, učestvuje 180 pripadnika, 20 vozila različite namene i tri helikoptera.

Svoje veštine i sposobnosti prikazali su i pripadnici specijalnih jedinica policije iz kineske provincije Henan i pripadnici srpske Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Pregovaračkog tima MUP-a i Uprave kriminalističke policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA