Deca i naši proslavljeni paraolimpijci zajedno učestvovali u humanitarnoj akciji

Tradicionalna humanitarna manifestacija „Humanost na delu u dečijem odelu” održana je u Kampusu obrazovnog sistema „Ruđer Bošković“ zajedno sa predstavnicima Paraolimpijskog komiteta Srbije

  • 0
Paraolimpijski dan - Humanitarna prodaja Foto: Milan Vojvodić

Manifestaciju je podržalo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a pomoćnica ministra rada u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević navela je da su ovakve akcije svetao primer koji pokazuje da se zajedničim radom mogu postići veliki ciljevi.

Paraolimpijski dan - Humanitarna prodaja Foto: Milan Vojvodić

Generalni menadžer obrazovnog sistema “Ruđer Bošković” Dragan Štulić naveo je da će tradiciju druženja, humanosti i dobre energije škola nastaviti da neguje, te da će tako i drugim školama dati primer koji mogu da slede.

Najuspešnija srpska sportistkinja u para stonom tenisu Borislava Perić Ranković navela je da se ona i njene kolege uvek raduju druženju sa đacima na Paraolimpijskom školskom danu, te da ovakvi događaji uvek pokažu da svi delimo iste vrednosti humanosti, podrške i empatije.

Paraolimpijski dan - Humanitarna prodaja Foto: Milan Vojvodić

Paraolimpijski školski dan održan je ove godine osmi put pod sloganom „Hrabri ne saginju glave“. Program je obuhvatio sportske aktivnosti, kreativne radionice, a škola je organizovala i bazar rukotvorina đaka i roditelja od čije prodaje će sva sredstva biti donirana Dnevnom boravku „Čukarica“ i Svratištu „Novi Beograd“ čiji su štićenici bili gosti škole.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA