• 7

Dečak će biti sahranjen na Kosovu: Građani ostavljaju cveće, traže da se zatvori Božićni sajam

Ujak kivan zbog insinuacija da je dete odgovorno za sopstvenu pogibiju

  • 7

Više od 500 ljudi pozdravilo se jutros u od dvogodišnjeg dečaka Emrana Hamze (3), koji je nastradao na božićnom sajmu u Luksemburgu, kada je ledena skulptura teška 700 kilograma pala na njega. Dečak će biti sahranjen sutra na groblju na Kosovu, odakle je poreklom.

Mnogi su ostavili cveće i sveće na mestu gde je dečak izdahnuo.  On je kobnog dana u društvu oca, ujaka i starijeg brata razgledao ledene skulpture na božićnom sajmu, kada se gornji deo ledene kućice obrušio na dete.

Ujak je potom otkrio da su on i zet, tj. otac dečaka, pokušali da ga izbave, ali da je njgovo maleno telo već zatrpao led. Otac je ipak uspeo da izvuče sina, ali za njega je tada već bilo kasno - krvario je na usta, a zatim je premino.

Na mestu nesreće je bio i stariji brat dečaka, kao i druga deca koja su se igrala. Porodica primećuje da je dan bio topao, kao i da su reflektori bili upereni u skulpturu, ipak mire se sa tragedijom.

- To što nas je zadesilo viša je sila, bog je odabrao da se baš Emran nađe u tom trenutku na tom mestu. Mi bismo voleli da se ovo ne dogodi nikome drugom, nijednom detetu - rekao je ujak deteta.

Mnogi stanovnici Luksemburga smatrali su da bi Božićni sajam zbog tragedije trebalo da se zatvori. Istraga zbog ove nesreće je u toku i ona bi trebalo da utvrdi kako je došlo do toga da se ledena skulptura obruši na dete.

Ceremonije opraštanja održana je na groblju u Dudelangeu, a prisustvovao je i gradonačelnik, istakavši da deli bol porodice, ali da je cela zemlja svim srcem uz porodicu kojoj je u ovom trenutku najteže. Među okupljenima našli su se i članovi dečakove familije.

Porodica povređena nagađanjima

Ujak Asmir Aljević prokomentarisao je da su porodicu pogodili navodi da je dečak gurnuo statuu koja mu je oduzela život. Prema njegovim rečima, to bi bilo nemoguće, jer statua teži čak 700 kg. Sa druge strane, ocenio je da su uslovi u kojima je držana bili neadekvatni, te da se led topio na toplih 8 stepeni.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Srbin

    Zao mi je svakog deteta i ljudskog života,,, ali da je bio dete nekog stranca isplatilili bi štetu i digla se velika prašina. Ovako samo je krivo... Joj Boze

  • Kalimera

    Jadno dete. Preslatko. Odgovornost cija je? E,za njega je kasno

  • Viki

    Strasno kad se Bog optuzuje za ovakvo zlo. Bog ne ubija nikoga. Cudim se da neko I dalje bude vernik a da veruje da je Bog zao.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima