• 8

Rođak je tukao moju mamu, dobila je potres mozga, meni je pretio da će me ubiti. Ovako je sve počelo

Živodarku Tomić (73) pretukao je rođak početkom novembra, posle čega je žena završila u bolnici

  • 8

Živodarka Tomić stara 73 godine iz Mačvanskog Pričinovića kod Šapca, nemilosrdno je pretučena 6. novembra, a na nju je krvnički nasrnuo Slobodan T. (35), bratanac njenog pokojnog supruga, koji živi u kući pored njene.

Gotovo mesec dana posle incidenta nakon kojeg je žena završila u bolnici sa potresom mozga i modricama po licu, napadač nije pronađen i uhapšen, a Živodarkina ćerka Danijela kaže za portal Telegraf.rs da Slobodanu, njenom bratu od strica, ovo nije prvi put da bude nasilan.

Živodarka Tomić

Završila je u bolnici sa potresom mozga i modricama po licu / Foto: Privatna arhiva

Kako je ispričala, novembra 2017. godine, Slobodan je već udario sekirom dva puta i rasekao nožem Živodarku kada je njegov pas utrčao u dvorište njene majke i očuha.

Pretučena baba

Živodarku je nasilnik pretukao, posle čega je završila u bolnici, Foto: Facebook/STOP nasilju nad Zenama - grupa za zastitu zena

- Mislim da samo traži razlog da maltretira stare ljude, njemu je tada samo trebao neki povod. Postalo je gore kada su mu umrli roditelji. I njih je tukao i maltretirao. Mi smo odrasli zajedno, znam ga čitavog života... Ne znam, nije bilo nekih rasprava i svađi među nama, bilo je i perioda kada smo bili u dobrim odnosima - priča Danijela za Telegraf.rs.

Kako ona dalje navodi, on je već "pravio probleme" zbog kojih ga čekaju kazne.

Upravo ti prekršaji, poput krađa, koje je Slobodan činio, mogući su uzrok napada na Danijelinu majku, kako ona tvrdi za Telegraf.

- On je ubeđen, pošto žive jedni pored drugih, da ga je moja majka prijavljivala policiji i otkrivala gde je on. Njega policija traži bar poslednjih 15 godina. Moguće je da zbog toga ima pik na moju majku. Ovaj drugi put je podviljao zato što mora na saslušanje zbog prvog slučaja. Krivi nju, misli da će zbog nje da završi u zatvoru - kaže naša sagovornica.

Živodarka Tomić

Živodarki najteže pada što ne sme da se vrati u svoju kuću, Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, nasilnik je pre manje od mesec dana razvalio vrata Živodarkine kuće, uhvatio nesrećnu ženu za glavu i počeo da je udara o zid.

Posle prvog udarca izgubila je svest i probudila se tek u bolnici. Još joj nisam pokazala fotografije kako je izgledala, ona mislim nije ni svesna kakve joj je povrede naneo. Fizički, sada je malo bolje - rekla je Živodarkina ćerka koja dodaje da je njena majka jutros je prvi put videla svoje fotografije.

- Pitala me je: "Je l' moguće da sam ja tako izgledala?". Nisam joj dala bar nekih desetak dana da se uopšte vidi u ogledalu, koliko je to bilo strašno. Teško joj, ne sme da ide svojoj kući, razmišlja zašto, zbog čega... - navodi uznemirena ćerka.

Živodarka Tomić

Pitala me je: "Je l' moguće da sam ja tako izgledala?" / Foto: Privatna arhiva

Ona objašnjava i da od 2017. do 2019. nije nasrtao na njenu majku, ali da je došao u konflikt sa njom.

- Pretio mi je da će me ubiti. Zašto? Zato što sam gledala u njegovo dvorište - kaže Danijela.

Naša sagovornica ističe da svoju majku mora da krije, što Živodarki teško pada. Iako joj se, kako napominje Danijela, i dalje vrti u glavi i polako se oporavlja od incidenta, najteže joj pada što ne može da bude u svojoj kući.

- Nadam se da će policija uskoro uspeti da ga pronađe, pa da i majka i ja možemo da budemo mirne, bar na neko vreme - poručuje Danijela.

VIDEO: Potresne scene: Deca vezana za radijatore i nameštaj u zavodu Pazarić

(D. Simić)

Komentari

  • Macka

    Pa to je pokusaj ubistva sa predoumisljajem. Kako covek sa tolikim disijeom na slobodi? I 15 godina ga traze. Ma dajte molim vas koga prave budalama? Ovo je pravna drzava

  • jana

    Junak..prebio babu,glumio muskarcinu,sto ne glume muskarcine kad treba drva iscepati,nego jurimo po komsiluku da nadjemo ko će i to još da platimo neće niko

  • 🦂

    Dajte sliku ako ga vidimo da ga prijavimo.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima