• 14

Prihvaćen predlog da ulica u kojoj je rođen Despot Lazić ponese njegovo ime

- Kad nisi dočekao lek, ponosu majkin, dok sam živa... junak moj. Evo, dočekao si ovo da te pamte mnoge generacije - rekla je dečakova majka

  • 14

Ulica Radničkog bataljona u Bajinoj Bašti, u kojoj je rođen Despot Lazić, kog Srbija zna kao dečaka leptira, od sada će se zvati Ulica Despota Lazića, jednoglasno su odlučili odbornici SO Bajina Bašta.

Predlog odbornika Zorana Rakovića, školskog drug Despotove majke, prihvatili su svi odbornici Skupštine opštine, pa će ulica u kojoj je živeo dvanaestogodišnji Despot Lazić od sada nositi njegovo ime.

- Despot nas je sve podsetio kakvi treba da budemo. Humani, saosećajni, jednom rečju dobri ljudi. U tome je uspeo, pomirio je sve razlike među nama i ujedinio nas u dobroti - obrazložio je svoj predlog odbornik Zoran Raković.

Maleni Despot, ili dečak leptir kako su ga svi znali, bolovao je od bulozne epidermolize, a zbog komplikacija sa srcem preminuo je 11. oktobra ove godine.

Despotova majka Sofija Lazić podelila je na svom Fejsbuk nalogu Zoranov predlogu i zahvalila se.

- Kad nisi dočekao lek, ponosu majkin, dok sam živa... junak moj. Evo, dočekao si ovo da te pamte mnoge generacije. Voli te mama - napisala je Sofija.

Ona se putem ove društvene mreže ponovo obratila svom sinu, koji je čitavo svoje detinjstvo proveo u bolovima, zbog bulozne epidermolize, retkog oboljenja kože gde oštećenja nastaju čak i pri slabom dodiru ili pritisku.

- U mom zagrljaju kuca srce za oboje. Dok živim ja, živeće i Despot. Volim te, sine moj, a sad spavaj i ne brini, tu je mama - napisala je Sofija.

Video: Kuća prazna, na grobu detinjstvo: Radenko (8) je pre 3 godine umro greškom lekara i niko nije kriv

Telegraf.rs/ zoomue.rs)

Komentari

  • Koki

    Znaci oteraste Radnicki bataljon koji je izgubio oko polovinu boraca u borbi sa okupatorom. Nevidena sramota. Kakvi ste to ljudi I patriote.

  • Opa

    Bravo

  • jerko

    Kad bi se tako imenovale ulice, ulicu ne bi imao ni Tesla ni... htedoh reći Gavrilo Princip, ali taj ulicu i ne zaslužuje.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima