• 15

Petakinju iz Beograda drug udario flašom vode u glavu. Oko joj je modro i krvavo - on samo opomenut

Devojčica ima i posekotinu na leđima. Kako je oftalmolog rekao, mogla je da ostane bez oka

  • 15

Učenica petog razreda OŠ Vuk Karadžić Stari grad u Beogradu još jedna je žrtva vršnjačkog nasilja. Kako navodi majka ove petakinje, u ponedeljak, 25. novembra u hodniku škole, devojčica je zadobila udarac u leđa, a zatim i u glavu flašicom punom vode. Nju je udario dečak iz odeljenja.

- Od siline udarca joj je pukao kapilar u oku i ima posekotinu na slepoočnici. Na leđima je posekotina od 8-10cm. Pukom srećom je izbegnuto najgore, mogla je da ostane bez oka, kako je rekao oftalmolog na pregledu - navela je majka.

Nasilje 03

Foto: Facebook

Ona napominje da je dečak koji je udario njenu ćerku od ranije poznat po problematičnom i agresivnom ponašanju. Kako kaže za portal Telegraf.rs, škola je upoznata sa slučajem i uradila je sve što je mogla.

- Škola je odmah reagovala, ali su njima ruke vezane. Sve što su mogli je da opomenu i smanje dečaku ocenu iz vladanja - navodi.

Zbog toga je ova uznemirena majka uputila pismo Ministarstvu prosvete sa molbom da u najkraćem roku postupi u skladu sa nadležnostima

- Ja se kao samohrana majka, podstanar i bez stalnog zaposlenja, trudim da vaspitavam svoje dete da bude dobar drug i pomogne svojim vršnjacima kada god može. Volela bih da, kada ostavim svoje dete u školi zdravo i pravo, da mi se takvo i vrati.

Nažalost, svedoci smo nemilih događaja i posledica po decu koja trpe nasilje u školama. Takođe, neretko se dešava da deca koja trpe nasilje u školi budu prinuđena da se ispišu iz škole kako bi se spasila nasilnika, dok ti isti nasilnici ostaju u školama i ne bivaju sankcionisani onako kako zaslužuju - napisala je u pismu.

Ona je dalje navela da je sve više ovakvih, pa i gorih slučajeva.

- Stoga molim i apelujem na Ministarstvo prosvete da zaštiti decu kojoj su prava i bezbednost narušena i da konačno stane na put agresivnom i nedozvoljenom ponašanju pojedinaca. Nesakcionisanjem, blagim kaznama, ostaljanjem takvih pojedinaca u školama gde svakodnevno čine prekršaje, otvoreno se podržava takav vid ponašanja - napisala je uznemirena majka.

Video: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

(D. S.)

Komentari

  • Nikola

    Ja kada sam išao u školu kao i mnogi od nas a nismo toliko stari, dobijali smo i packe, pa i šamar, ćušku od profesora i svi se toga sećamo i to NE U NEGATIVNOM SMISLU! Učitelji-profesori su nam bili drugi roditelji a sad?! Sada em sto po ZAKONU nemaju aman baš nikakav atoritet nego su i totalno nezaintaresovani da uče i VASPITAVAJU našu decu.

  • mima

    surovo,je i nije lepo, ali roditelji da preuzmu zakon u svoje ruke, od drzave nema pomoci

  • majalena

    I onda se cudimo kada neki roditelj upadne u skolu i izbije neko “dijete”.Pa posto nema srece od njihovih roditelja,rukovodstva skole,policije i ostalih nesposobnih i nezainterosovanih ljudi, druge opcije ocigledno nema.Sa nekim jednostavno ne moze da se prica.A za sve to su krivi roditelji nasilnika.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima