• 7

30 osnovaca iz Čačka obolelo od stomačnog virusa na rekreativnoj nastavi: Hitno vraćeni kući

Deca su povraćala, imala su dijareju i temperaturu

  • 7

Osamdesetoro učenika od prvog do četvrtog razreda OŠ "Dragiša Mišović" iz Čačka juče popodne vratilo se sa nastave u prirodi sa planine Zlatar, gde su boravili u hotelu "Panorama".

Uzrok obustave rekreativne nastave posle svega tri dana jeste, kako pišu Novosti, stomačni virus koji je u petak uveče zadesio 30-ak učenika ove škole.

Prema saznanjima iz agencije koja je organizovala putovanje lekari su kod učenika konstatovali stomačne tegobe, kao i povišenu temperaturu zbog čega je učiteljima predloženo da vrate decu kući.

OŠ

OŠ "Dr Dragiša Mišović" iz Čačka, Foto: Facebook/OŠ "Dr Dragiša Mišović"

Odgovarajući na optužbe roditelja i pojedinih lokalnih medija, da se radi o neuslovnom hotelu, te da je zbog toga došlo do povraćanja i dijareje kod dece, u čačanskoj agenciji navode da se radi o hotelu sa dve zvezdice, kao i da se u njemu tokom čitave godine održavaju seminari svih vrsta, da tu borave često sportisti i da ima seminara turizmologa i da nikada do ovakvih i sličnih problema nije dolazilo.

Dodaju da u Čačku, a i u Novoj Varoši u čijoj blizini se nalazi hotel, vladaju virusi, posebno među najmlađima koji se upravo odražavaju na ovaj način, povišenom temperaturom i stomačnim tegobama.

Oni su, zaključuju, svim roditeljima pre rekreativne ponudili da o njihovom trošku obiđu hotel kako bi se uverili u pristojne uslove boravka.

Pre nego što su došli đaci nekoliko soba je renovirano i urađeno je dubinsko čišćenje, dodaju iz hotela.

Upravnik hotela Branko Pucarević je naveo da su po odlasku dece u hotel došle sanitarna i veterinarska inspekcija koje su odmah, na licu mesta, konstatovale da je higijena na zavidnom nivou, te da je sva roba koja je dopremljena u kuhinju sa odgovarajućom deklaracijom.

- Ovde se svakodnevno hrani više od 200 ljudi, a naši dobavljači su isti godinama, i nikada nismo imali problema sa sanitarnim uslovima. Poslednjih mesec dana smo sve sobe u hotelu okrečili, izvršeno je dubinsko pranje, a nabavljeni su i novi posteljina, čaršavi i ostalo. Čak smo i u bazenu promenili vodu pre dolaska dece - istakao je Pucarević.

On je dodao da je siguran da problemi kod dece nisu izazvani uslovima u hotelu, te da će rezultati sanitarne inspekcije biti poznati za 2 do 3 dana.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • Mita

    Pre nekoliko godinu na rekreativnoj na Zlatiboru se razboleli dosta dece, uzrok noro virus

  • Fj

    Roditelji da li ste vi toliko naivni i verujete da je to stvarno stomacni virus pa ko zna sta jedu deca su se otrovala nekom hranom imao sam isti slucaj tj meni se to desavalo vise puta.

  • Senka

    I naša se deca razbolela pre mesec i po dana na rekreativnoj, potpuno isti simptomi samo druga planina. Naravoucenije ili ukinuti rekreativne ili voditi decu po toplom vremenu kada virusi nisu toliko aktuelni. Znam samo to da moje više neće ići.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima