≫ 

Mirjana sa ćerkama organizuje prelepu akciju koja vraća veru u ljude: Nikad niko ne sme biti gladan

Novosađanke Mirjana Mutuc i njene ćerke pripremaju obroke za najugroženije porodice, ali čine još mnogo toga

  • 0
Mirjana Mutuc i njene ćerke Foto: Facebook/Marijana Kresojevic

Fejsbuk grupa "Obrok za porodicu" je u proteklih mesec dana dobila više od 4.000 novih članova nakon što je Srbija saznala za prelepi cilj koji ona ima. Gospođa Mirjana Mutuc i njene ćerke uspešno pripremaju obroke za najugroženije građane koji ne mogu da ih sami obezbede kao što su invalidi, samohrane majke, stari ljudi. One su svoj dobrotvorni rad proširile i na brigu o životinjama, sakupljanje humanitarne pomoći u stvarima i novcu, one se trude da na sve načine pomognu svojim sugrađanima.

Ovim smelim ženama javlja se veliki broj ljudi koji želi da pomognu i daju svoj doprinos.

Potrebne su sve vrste pomoći: u namirnicama, radnoj snazi, novcu, dostavljači hrane... Nažalost onih kojima je pomoć neophodna ima mnogo, gospođa Mutuc i njene ćerke ne mogu sve same.

Umesto kuknjave, pridika, kritikovanja, optuživanja, ove dame su u akciji - dobra dela ne mogu da čekaju.

Iako im je priprema obroka za najugroženije građane primarni cilj, ove dame se interesuju za sve društvene akcije humanitarnog tipa.

Mirjana je pozvala restorane i goste restorana da joj se pridruže i pomognu najnemoćnijim, makar za vreme praznika. Nešto prezalogajite, platite za dve osobe, druga je ona koja trenutno nije sa vama i ne bi mogla da plati račun, ali može da svrati kasnije.

Gospođa Mirjana Mutuc i njene kćerke Mina Gavrilov i Marijana Kresojević ne pomažu svojoj okolini samo kroz čistu materijalnu pomoć. One pružaju najugroženijim i toplu reč, osmeh, pažnju, brigu. A ostali, mogu da uče od njih šta znači nesebična pomoć, kako izgleda altruizam na delu, kako da dajemo, a da ne očekujemo ništa za uzvrat.

Naše malo za nekog može da bude mnogo, a sigurno i da ćemo se bolje osećati posle svakog dobrog dela.

Ukoliko želite da pružite lični doprinos ili imate dobre ideje ili vam je neophodna pomoć možete ih kontaktirati putem ovog linka.

Video: Ostavili smo bebu da plače na keju! Beograđani su bili iznenađeni i humani

(Telegraf.rs/J.D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA